Šport
7 ogledov

Safin odigral zadnji dvoboj

Slovo Marata Safina je razžalostilo marsikaterega teniškega navdušenca. (Foto: R
1/15
Žurnal24 main
Rus Marat Safin je na mastersu v Parizu proti Juanu Martinu del Potru odigral svoj zadnji dvoboj v karieri. S 6:4, 5:7 in 6:4 je zmagal Argentinec. Safin je ob koncu kariere stežka zadrževal solze.

Nekdanji prvi teniški igralec na svetu Rus Marat Safin je v sredo popoldne končal profesionalno kariero. Ruski igralec je že pred časom napovedal, da se bo poslovil po tej sezoni, ki se je zanj zdaj končala s porazom v drugem krogu mastersa v Parizu proti Argentincu Juanu Martinu del Potru.

Za naprej nimam nobenih načrtov. Jutri se bom zbudil in takrat razmislil, kaj bi rad počel.
Marat Safin

Safin je na turnirju v Parizu, kjer je zmagal v letih 2000, 2002 in 2004, tokrat nastopil s povabilom. Igralec, ki je v karieri dvakrat zmagal na turnirjih za grand slam (2000 v New Yorku in 2005 v Avstraliji), je zaradi poškodb padel na 65. mesto lestvice ATP. Vrhunec kariere je Safin doživel v letih 2000 in 2001, ko je bil tudi devet tednov na vrhu računalniške lestvice. Skupno je 29-letni Rus v poklicnem tenisu preživel 13 sezon, zmagal na 15 turnirjih ATP; uspeh na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu pred štirimi leti je bila njegova zadnja zmaga v najmočnejši konkurenci.

Zadnji dvoboj je odigral v drugem kolu 2,7 milijona evrov vrednega mastersa v Parizu. Zanj je bil premočan zmagovalec letošnjega odprtega prvenstva ZDA del Potro, ki je zmagal s 6:4, 5:7, 6:4. Za zdaj v Parizu, z izjemo poraza Nemca Tommyja Haasa, večjih presenečenj ni bilo. Brez večjih težav se je v tretje kolo denimo prebil Srb Novak Djoković. Zmagal je tudi Španec Rafael Nadal, pa čeprav je bil ob koncu drugega niza njegov rojak Nicolas Almagro že blizu zmage (3:6, 7:6, 7:5).

Bil sem kar dober igralec. Do vseh sem bil prijazen, tudi do sodnikov, čeprav se včasih z njimi nisem strinjal.
Marat Safin
"Danes bom vse svoje spomine, zmage in poraze pospravil v škatlo. Danes se zame ena vrata zapirajo, upam, da bodo odprta kakšna druga," je po koncu dvoboja, po katerem je dobil spominsko darilo ob koncu kariere, dejal ruski teniški igralec, od katerega se je tudi pariško občinstvo poslovilo z glasnim aplavzom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.