Šport
8 ogledov

Safina bi bojkotirala

Dinara Safina ostro nasprotuje napovedanim spremembam. Žurnal24 main
Dinara Safina, tretja na lestvici WTA, je zagrozila, da bo v primeru sprejetja novih pravil, bojkotirala turnirje pod okriljem WTA. Nasprotuje jim tudi njena rojakinja Svetlana Kuznjecova.
 
 

Takšno pravilo je nesmiselno. Me, ki smo v vrhu, bi morale igrati tam, kjer bi nam določili drugi, slabše uvrščene igralke pa bi lahko izbirale same. Če WTA ne bo umaknila tega predloga, se lahko zgodi, da bomo v začetku prihodnjega leta bojkotirale nastope na turnirjih WTA.

Dinara Safina

 
Nova pravila WTA, ki naj bi v veljavo stopila prihodnje leto, namreč predvidevajo, da bi najvišje uvrščene igralke z jakostne lestvice WTA morale nastopiti na vsaj desetih izmed dvajsetih turnirjev. Medtem, ko bi bila udeležba na določenih turnirjih obvezna, na nekaterih drugih ne bi smele nastopiti. V nasprotju z najboljšimi igralkami bi tiste, ki so uvrščene nižje na lestvici, same izbirale turnirje.

"Takšno pravilo je nesmiselno. Me, ki smo v vrhu, bi morale igrati tam, kjer bi nam določili drugi, slabše uvrščene igralke pa bi lahko izbirale same. Če WTA ne bo umaknila tega predloga, se lahko zgodi, da bomo v začetku prihodnjega leta bojkotirale nastope na turnirjih WTA,“ je bila odločna Dinara Safina.

Tudi njena rojakinja Svetlana Kuznjecova ni ravno navdušena nad morebitnimi spremembami: "Glede na nova pravila, bi na manjših turnirjih, kakršen je pokal Kremlina, lahko nastopili le dve tekmovalki iz najboljše deseterice. V tem trenutku je v svetovnem vrhu pet Rusinj, v Kremlinu bi lahko nastopili dve, čeprav je to domači turnir, na katerem res rade igramo. To je absurdno.“ Da dekleta mislijo resno kaže tudi izjava Safine, ki je napovedala sestanek najboljših igralk. Te naj bi se prihodnji mesec zbrale v Dohi in iskale rešitev nastale težave.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.