Šport
13 ogledov

Safina bo spet lovila Sereno

Serena Williams in Rafael Nadal sta se lani pred miamijskim turnirjem pomerila š Žurnal24 main
Dinara Safina ima v Miamiju novo priložnost, da z vrha lestvice WTA izrine Sereno Williams. V moški konkurenci so vse oči uprte v Rafaela Nadala, ki bo lovil svoj prvi veliki pokal na Floridi.
 

Ne spreglejte

Rezultati v ŽIVO

Teniški igralci in igralke so zbrani na turnirju na Floridi : vsi, ki so zdravi in v dobri pripravljenosti, so tam. Med njimi je tudi branilka lanskega naslova, Američanka Serena Williams , ki bo letos ob naslovu na domači Floridi branila tudi številko ena na lestvici WTA. Američanka bo v prvem kolu prosta, njena prva nasprotnica pa bo njena rojakinja Alexa Glatch, sicer 124. igralka na svetu, ki je v prvem kolu premagala 19-letno Švicarko Timeo Bacsinszky (88. na lestvici).

Glede na nastope v Miamiju v zadnjih sedmih letih, v katerih je osvojila pet naslovov, je Serena tudi letos ena od favoritinj za končno zmago, a tokrat je poleg morebitnega tretjega zaporednega naslova v igri tudi številka ena na lestvici WTA, za katero se bo borila z drugo nosilko Rusinjo Dinaro Safino . Ta boj je Serena skoraj izgubila na zadnjem turnirju v Indian Wellsu, kjer sama iz protesta ne igra, a Rusinji kot prvi nosilki ni uspelo priti do finala, ki bi ji prinesel dovolj točk, da osvoji vrh. Safina bo tokrat imela nekoliko lažjo nalogo, saj brani "le" četrtfinale, v drugem kolu pa jo čaka Francozinja Mathilde Johansson , 65. igralka na svetu, ki je premagala povratnico Indijko Sanio Mirzo.

Rafaelu Nadalu v Miamiju statistika ne govori v prid. © EPA

 
Več si lahko obetamo tudi od drugih nosilk iz zgornje polovice. Potem ko je v Indian Wellsu devet od prvih 16 nosilk izgubilo svoje uvodne dvoboje (med njimi sta bili tudi Jelena Dementjeva in četrta Jelena Janković ), si lahko zanje sedaj obetamo večjo motiviranost in boljše predstave. Spet bosta nevarni finalistki Indian Wellsa Ana Ivanović (sedma nosilka) in Vera Zvonarjova (šesta nosilka), petopostavljena Venus Williams pa bo lovila svoj tretji letošnji turnir.

Od igralk iz prve trideseterice v Miamiju ne bo Slovenke Katarine Srebotnik , ki še zdravi poškodbo Ahilove tetive, in Rusinje Marije Šarapove , ki po poškodbi rame še ni pripravljena na pravo vrnitev. V moški konkurenci ne bo branilca lanskega naslova, Rusa Nikolaja Davidenka , ki se je moral nastopu na turnirju odpovedati zaradi infekcije stopala, bodo pa zato med nosilci trije nekdanji prvaki: Novak Djoković (2007), Roger Federer (2006, 2005) in Andy Roddick (2004). Vseeno bo največ pozornosti deležen lanski finalist Rafael Nadal , ki bo napadal svoj 14. masters turnir, sicer pa prvega v Miamiju. Statistični podatki mu sicer niso naklonjeni: po letu 1991, ko je Jim Courier osvojil Indian Wells in Miami, je to uspelo le šestim tenisačem, edini še aktivni, ki se lahko pohvali s tem dosežkom, pa je Federer.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.