Šport
20 ogledov

Safina je zdrava in spet zmaguje

Takole je Dinara Safina v ponedeljek udarjala na turnirju v Montrealu. (Foto: Re Žurnal24 main
"Če ne bi bila stoodstotna, ne bi tvegala z vrnitvijo tik pred koncem sezone," zatrjuje Dinara Safina, ki se po premaganih poškodbah vrača in si ta teden v Montrealu želi med najboljše.
Lepo je, da sem spet v Montrealu, kjer sem v preteklosti odigrala svoj najboljši tenis. Upam, da mi bodo dali kak dvoboj tudi na osrednje igrišče, da bom spet občutila navijače. Z njihovo pomočjo sem še boljša.
Dinara Safina

Lani je bila številka 1 ženskega tenisa, a so ji očitali, da ni najboljša. Nato je prišla poškodba in Dinara Safina je zdrsnila na 70. mesto lestvice WTA. 14 dni pred OP ZDA se vrača na turnirje. Dokončno vrnitev, kot jo je poimenovala, je otvorila z zmago v prvem kolu Montreala. S 6:3 in 6:3 je premagala Nemko Andreo Petkovic. "Če ne bi bila stoodstotna, ne bi tvegala z vrnitvijo tik pred koncem sezone," je dejala po zmagi in tako potrdila, da so bolečine in poškodbe preteklost. Dve leti nazaj je dobila turnir v Montrealu. Letos je morala izpustiti Wimbledon. Nato se je poskušala vrniti v San Diegu in prejšnji teden v Cincinnatiju, a je proti Aljoni Bondarenko in Kim Clijsters izpadla v drugem kolu. Odločena je, da v Kanadi pride dlje. "Težko mi je, da sem le 70., in zato je pomembno, da sem se vrnila, da igram, in da sem zdrava."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.