Šport
1 ogledov

Safina: Slovenska hrana je odlična

Dinara Safina se že poti v Portorožu. Žurnal24 main
Številka ena svetovnega ženskega tenisa Rusinja Dinara Safina je že prispela v Portorož, kjer bo ta konec tedna nastopila na turnirju Banka Koper Slovenia Open, ki se prične 20. julija.
Dinara Safina po sezoni na pesku in travi, priprave na trdo podlago začenja v Portorožu, kjer je že opravila prvi trening in preizkusila osrednje igrišče portoroškega teniškega stadiona. V Portorožu jo spremljajo trener Željko Krajan in novi kondicijski trener Ronen Bega, pa tudi mati Rausa Safina. Slovensko obmorsko letovišče ji je zelo všeč: "Tukaj sem prvič in je resnično zelo lepo. Imam vse, kar potrebujem. Igrišča so dobra, plaža je blizu in hrana je izvrstna. Vesela sem, da je tukaj tudi moja mama, oče pa se nam pridruži čez nekaj dni. Tako bom lahko nekaj časa tudi z njima."

Safina je še dejala, da se tudi telesno dobro počuti in da bo na turnirju dala vse od sebe, saj si želi na njem zmagati. V dneh pred tekmovanjem bo trenirala na portoroških igriščih. 23-letna Rusinja je nazadnje nastopila na turnirju za Grand Slam v Wimbledonu, kjer se je uvrstila v polfinale. Dejala je, da je z nastopom na sveti angleški travi zadovoljna, saj je bil njen najuspešnejši doslej. Zatem si je privoščila teden dni počitka, trenirati pa je pričela ravno v Portorožu.

Organizatorji turnirja sporočajo, da je nastop prve igralke sveta tudi pri gledalcih sprožil veliko zanimanja, tako da se vstopnice za turnir že dobro prodajajo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.