Šport
26 ogledov

Safina želela končati, zdaj spet zmaguje

Dinara Safina je dobila tretji dvoboj zapored. To ji ni uspelo že leto dni. (Fot Žurnal24 main
Od prejšnjega tedna se igra močan turnir v Indian Wellsu. Tam je tudi nekdanja številka ena Dinara Safina, ki je pred mesecem dni razmišljala o koncu kariere. Zdaj se spet smeje: premagala je Samantho Stosur.

Rusinja Dinara Safina je v ponedeljek dominirala na osnovni črti in Avstralko Samantho Stosur v tretjem kolu Indian Wellsa izločila s 7:6 in 6:4. "Vsekakor je lepo, ko si nazaj," je po prvem nizu treh dobljenih dvobojev po letu dni dejala 24-letna Safina. "Že dolgo nisem imela teh občutkov. Zmagala sem in se spet lahko smejem in uživam. V zadnjem letu sem veliko prestala in zato želim uživati v tem trenutku." Rusinja je bila prva igralka lestvice WTA v sezoni 2009. Ker je lani zaradi težav s hrbtom izpustila večino turnirjev, je padla na 108. mesto.

Vrnitev je začela na grand slamu v Melbournu. No, želela jo je začeti, pa jo je v prvem kolu s 6:0 in 6:0 izločila kasnejša zmagovalka Kim Clijsters. "Po Avstraliji mi je bilo zelo težko. Mami sem že rekla: 'Končala sem kariero. Tega ne morem več.' Obenem pa sem vedela, da začenjam z novim trenerjem. A vseskozi sem se spraševala, ali bom sploh še kdaj v pravi formi. Vendar pravijo, da se ne smeš predati, in se nisem." V Indian Wellsu zdaj kaže boljši obraz. "Našla sem svoj ritem. Zdaj vsaj vem, kaj lahko pričakujem od sebe."

Zmaga nad Stosurjevo seveda ne pomeni, da bo Safina zdaj kar osvojila Indian Wells. Je le dokaz, da se lahko vrne med najboljše. Dober preizkus bo že njena tekmica v četrtem kolu: rojakinja Marija Šarapova. "Je odlična igralka. Dobro se bori. Šla bom na igrišče in dala od sebe vse, kar znam. Borila se bom kot vedno," obljublja Safina. Šarapova v  tretjem kolu ni imela večjih težav s Francozinjo Aravane Rezai (6:2 in 6:2). V Indian Wellsu zanesljivo zmaguje tudi Caroline Wozniacki.

Poškodba Söderlinga
V moški konkurenci je v tretjem kolu turnir sklenil Šved Robin Söderling. Pri izidu 7:6 in 6:4 je predal dvoboj proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju. "Prejšnji teden sem si stopalo poškodoval na dvoboju Davisovega pokala. Ni v dobrem stanju. Danes sem igral zelo slabo. Dvoboj sem izgubil, ko sem se odločil, da sploh grem na igrišče. Sploh ne bi smel zaigrati. Bila je čista neumnost, da sem se odločil za dvoboj," se je sam nase jezil Söderling. Medtem je poškodba iz Avstralije že preteklost za Španca Rafaela Nadala, ki je brez težav napredoval v četrto kolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.