Šport
27 ogledov

Saganu še druga etapa

Peter Sagan Reuters
Dvanajsto etapo kolesarske dirke po Španiji je po silovitem sprintu dobil Slovak Peter Sagan, ki je na letošnji Vuelti slavil že drugo etapno zmago. Jani Brajkovič je bil tokrat 35., v skupnem seštevku pa še vedno drži deseto mesto.

Slovaški kolesar Peter Sagan (Liquigas) je zmagovalec 12. etape kolesarske dirke po Španiji. Slovak je na Vuelti vpisal že drugo etapno zmago, saj je slavil tudi v šesti etapi. Rdečo majico bo tudi po tokratni preizkušnji nosil Britanec Bradley Wiggins (Sky). Edini Slovenec Janez Brajkovič (Radioshack) etape ni končal v ospredju.

Sagan je najhitreje opravil s 160 kilometrov dolgo traso od Ponteareasa do Pontevedre, nekaj metrov pred ciljem pa je ohranil še največ energije in slavil zmago s silovitim sprintom. Na drugo mesto se je povzpel Nemec John Degenkolb (HTC-Highroad), ki je zaostal le sekundo za Slovakom, Italijan Daniele Bennati (Leopard Trek) pa je bil tretji.

Brajkovič je tudi po 12. etapi v skupnem seštevku ohranil mesto v prvi deseterici. Belokranjec, tokrat je bil 35., tako še naprej ostaja na desetem mestu skupno z dvema minutama zaostanka za vodilnim kolesarjem karavane na španski pentlji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.