Šport
57 ogledov

Saganu zmaga, Špilak kljub padcu ostaja četrti

Peter Sagan EPA
Dvakratni svetovni prvak Peter Sagan je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Švici od Bexa do Cevia. Kolesar ekipe Bora Hansgrohe si je zmago v najdaljši etapi zagotovil po sprintu glavnine, v katerem je premagal domačina Michaela Albasina in Italijana Mattea Trentina.

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb na vrhu, še naprej vodi Italijan Damiano Caruso, Simon Špilak z zaostankom 25 sekund ostaja četrti. Pred Prekmurcem sta še Nizozemec Steven Kruijswijk in Italijan Domenico Pozzovivo, prvi ima pred Špilakom devet sekund prednosti, drugi pa ima isti čas.

Slovenski kolesar Katjuše je imel na začetku etape nekaj težav, zapletel se je v padec, a ni bilo nič resnejšega in je kmalu ujel glavnino. Na koncu je v cilj prišel v času zmagovalca, zasedel je 26. mesto. V glavnini je v cilj prišel tudi Matej Mohorič (UAE Emirates), zasedel je 52. mesto, medtem ko je Marko Kump (UAE Emirates) zaostal 15 minut in 43 sekund.

Etapa je vsebovala težji vzpon, a je bilo po njem do konca še precej kilometrov, tako da ni vplival na končni vrstni red. Na začetku etape je s pobegom poskušal Mohorič, a je bil beg kratkotrajen. Daljši je bil beg petih kolesarjev, ki so bežali praktično do konca, a tudi oni v svoji nameri niso uspeli, sprinterske ekipe jim veselja niso dovolile.

Za Sagana je bila to že 94. zmaga v profesionalni karieri, na dirki po Švici pa 14.; v zadnjih sedmih izvedbah je zmagal vsaj enkrat.

"Danes smo bili bolj zbrani, kot v prvi etapi, v kateri je bil sprint prava zmešnjava. Tokrat smo kontrolirali položaj, delovali brezhibno, delo ekipe sem v zaključku samo dokončal. Zelo mi je pomagala tudi ploha v zadnjem delu etape, pomenila je pravo osvežitev," je po uspehu dejal Sagan, ki je tudi prevzel vodstvo v točkovni razvrstitvi dirke.

Šesta etapa od Locarna do La Punta bo spet zahtevnejša; končala se bo na vrhu vzpona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.