Šport
19 ogledov

Sakic zadel "hole in one"

Joe Sakic Youtube
Nekdanji hokejski zvezdnik lige NHL Joe Sakic je na dobrodelnem golf turnirju dosegel tako imenovani "hole in one". Na paru 3 dolžine 150 metrov je žogico s prvim udarcem poslal v luknjo in si s tem prislužil milijon dolarjev vredno nagrado.

Polovico vsote je Joe Sakic zadržal zase, preostanek pa je podaril humanitarni organizaciji nekdanjega kolesarja Lancea Armstronga.

Joe Sakic, ki je v ligi NHL igral celih dvajset sezon, med drugim pa je s Kanado osvojil zlato na olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju, ni prvi hokejist, ki mu je uspel ta nenavaden dosežek. Leta 2006 se je podobnega turnirja udeležil Aleks Ovečkin, in čeprav do tedaj sploh ni igral golfa, mu je po nekaj vadbenih udarcih uspelo poslati žogico naravnost v luknjo.

Matematiki so izračunali, da ima povprečen golfist približno 1:12.500 možnosti, da zadane "hole in one", profesionalni igralec pa 1:2500.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.