Šport
12 ogledov

Salin: Na parketu se zabavamo

Sasu Salin proti Kostasu Sloukasu EPA
Finci so eno izmed najprijetnejših presenečenj letošnjega EuroBasketa, na današnjem dvoboju proti Hrvaški (14.30) pa bodo poskušali potrditi, da njihove igre v prvem krogu niso bile naključje.

Medtem ko je večina košarkarskih poznavalcev v drugem krogu pričakovala reprezentanci Rusije in Turčije, so Finci s svojo atraktivno igro navdušili marsikaterega ljubitelja košarke. Skandinavci so v drugi krog evropskega prvenstva prenesli zmago proti Grčiji in ostajajo resni kandidati za nastop v četrtfinalu.

Pozorni na Bogdanovića

Danes bodo drugi krog tekmovanja v Stožicah odprli s tekmo proti Hrvaški (14.30), finski branilec Sasu Salin pa upa na nadaljevanje pozitivnega niza: "Ne bo nam lahko, saj Hrvaška igra odlično košarko. Zmagi proti Sloveniji in Češki sta Hrvatom zagotovo dali dodatno motivacijo. Posebej se moramo osredotočiti na Bojana Bogdanovića, ki igra odlično."

Samozavestno do novih zmag

Član Uniona Olimpije, ki se bo v dvorani Stožice počutil kot doma, opozarja, da uspehi finske reprezentance niso naključje: "Številni še vedno ne verjamejo, da smo kakovostno moštvo. Igramo zelo kolektivno, na parketu se zabavamo, in to nas je popeljalo tako daleč. Napredovanje smo si povsem zaslužili, saj spadamo med najboljše reprezentance. Smo samozavestni, in to bomo na naslednjih tekmah tudi dokazali."

Finski ostrostrelec poudarja, da je bila skupina v Kopru zelo zahtevna: "Hrvaška je igrala proti Španiji in Sloveniji, vendar je bilo v naši predtekmovalni skupini kar nekaj odličnih reprezentanc. Na evropskem prvenstvu preprosto ni slabih nasprotnikov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.