Šport
12 ogledov

"Salzburg lahko vržemo iz lige"

Salzburg je dobil prve tri tekme. Bo vendarle napredovala Olimpija? (Foto: Nik R Žurnal24 main
V taboru Tilie Olimpije čakajo na epilog nedeljske farse, ko hokejisti Salzburga niso želeli odigrati tekme z Olimpijo, češ da v Hali Tivoli ni varno. Red Bullu zdaj grozi izključitev iz tekmovanja.
Možno je, da jih za to sezono vržemo iz lige. Takšno vedenje je nezaslišano. Pa saj to ni Red Bull liga, temveč liga Ebel.
Karl Safron

Četrta tekma četrtfinala lige Ebel med Tilio Olimpijo in Red Bullom je odpadla, ker se gostje v ljubljanski Hali Tivoli niso počutili varne, pa čeprav je vodstvo lige nekaj ur pred začetkom potrdilo, da je v Tivoliju varno. Danes, najkasneje pa jutri, ko bi morala biti naslednja tekma, bo znan epilog. Čeprav se je sprva govorilo, da se bodo Avstrijci postavili na stran Salzburga, pa je predsednik lige Karl Safron dejal, da izključitev iz tekmovanja grozi Salzburgu. "To je neverjetno. Imeli bomo krizni sestanek. Možno je, da jih za to sezono vržemo iz lige. Takšno vedenje je nezaslišano. Pa saj to ni liga Red Bull, temveč liga Ebel. Slišal sem, da je bilo v Ljubljani za varovanje tekme poskrbljeno in da za ekipo iz Salzburga ni bilo nobene nevarnosti," je Safron dejal za avstrijske medije.

Za zdaj še ni jasno, s kakšnim izidom se bo registrirala nedeljska tekma. Direktor lige Christian Feichtinger je zavrnil možnost, da bi se v prid Salzburga, češ da ta nima vpliva na vodstvo lige: "Ne. Ni možnosti za kaj takega, saj na nas nobena ekipa, niti Salzburg, nima vpliva. Odločitve o tem sprejema disciplinska komisija in vodstvo avstrijske zveze."

V taboru Olimpije so bili besni in krivdo prenesli na glavnega trenerja Salzburga Pierra Pagéja, ki že vse od tistega naleta Andreja Hebarja nad njegovega igralca neprestano verbalno napada ljubljanski klub. "Zahtevali so sto predstavnikov policije na tekmi, povečali smo število varnostnikov, celo podvojili smo skupno število. Slovenija ni Libanon! Ne more kar nekdo narekovati policiji, koliko njihovih ljudi naj bo na tekmi. Leta 2008 so nas okrog prinesli v finalu, na šesti tekmi je bilo 5.000 gledalcev, pa se je vseeno odigrala. Zdaj ni bilo takega tveganja. To je velika komedija Pierra Pagéja," je v nedeljo v Tivoliju dejal direktor Olimpije Matjaž Sekelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.