Šport
5 ogledov

Salzburg povozil zmaje - petarda!

Hokejisti Olimpije so obljubili, da se bodo Salzburžanov lotili tudi na druge na
1/25
Žurnal24 main
Red Bull Salzburg je na drugi tekmi četrtfinala lige Ebel v Tivoliju povsem potolkel Tilio Olimpijo (1:5). Blamažo zmajev so dopolnili gledalci, ki so poskrbeli za več kot eno prekinitev.

Ljubljanski hokejisti so na prvi tekmi četrtfinala pokazali všečno predstavo in bili tudi blizu zmage, a so bili Salzburžani boljši po podaljšku. Branilci naslova, v dvoboju z ljubljansko ekipo papirnati favoriti, so tako na prvo tekmo v goste pripotovali s prednostjo ene zmage.

Vsaj začetek tekme je kazal, da bi bil razplet lahko podoben kot v Salzburgu. Zeleno-beli so odločno napadli, toda niso bili dovolj učinkoviti. Vratar Reinhard Divis je imel precej dela ob akcijah Mateja Hočevarja in Žige Panceta, Matt Higgins pa je bil nevaren iz bližine. Česar niso dosegli domači, so gostje v šesti minuti, ko je Ryan Duncan preigral domačo obrambo in matiral še Jana Chabero. Sledile so minute rdečih bikov, domače je enkrat po strelu Martina St. Pierra rešila vratnica. Morda bi Olimpija lahko v prvi tretjini naredila kaj več, če bi bila Tomi Mustonen in Petr Šachl v 14. minuti bolj spretna pred skoraj praznim golom gostov. Tako pa se je živčnost gostiteljev preselila še na tribune, gledalci so po desetminutni kazni Hočevarju na led zmetali številne predmete. Hladno glavo pa so ohranili gostje in v 19. minuti povišali na 2:0, potem ko so domači nerazumljivo na ledu imeli samo štiri igralce.

Vlogo favorita so gostje dokončno potrdili v začetku druge tretjine. Tretji gol so dosegli, ko so imeli domači na ledu celo igralca več, a so v zmedi pred svojimi vrati dovolili tekmecem, da pridejo do ploščka. Ob svoji prednosti z igralcem več so bili Ljubljančani nemočni, najlepšo priložnost za znižanje izida in še nekaj upanja pa je zapravil Tomi Mustonen, ko je sredi tekme ušel obrambi gostov, a slabo meril na vrata Divisa. Duncan bi lahko na drugi strani povišal, a je s skrajnimi močmi branil Chabera, Salzburg pa je prišel do četrtega gola dve minuti pred koncem; sodnik je zaradi domnevne igre z nogo pogledal posnetek, a zadetek nato priznal. Zadnji dve minuti sta se zelo zavlekli, saj so se v hokejsko-boksarskih dvobojih preizkusili Abid Ramzi in Igor Cvetek ter Daniel Bois in Boštjan Groznik; slednja sta tekmo predčasno končala.

V zadnjem delu je domači strateg Hannu Jarvenpää v vrata namesto Chabere poslal Matijo Pintariča. Olimpija je imela na začetku nekaj lepih priložnosti, ki pa so po vrsti ostale neizkoriščene. Kazen je prišla v 44. minuti, ko so gostje po prvi pravi akciji v tretjini zadeli v polno. Olimpija se je v nadaljevanju trudila, da bi prišla vsaj do častnega gola, vendar so se Salzburžani brez težav branili. Na koncu pa na domači strani semaforja v dvorani Tivoli le ni ostala ničla, saj je dve minuti in pol pred koncem Matej Hočevar le premagal Divisa.

Naslednja tekma bo že v četrtek v Salzburgu.

Liga Ebel, četrtfinale, druga tekma:

Tilia Olimpija : Red Bull Salzburg 1:5 (0:2, 0:2, 1:1) /0:2/
Hočevar (58); Duncan (6), Heinrich (19), Pewal (25, 44), Puschnik (38)

Medveščak Zagreb : KAC Celovec 2:3 (1:1, 1:0, 0:2) /0:2/

Graz 99ers : Vienna Capitals 1:4 (0:3, 1:1, 0:0) /0:2/

Liwest Linz : VSV Beljak 0:3 (0:2, 0:1, 0:0) /0:2/

/ / - v poševnicah je zapisan izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.