Šport
20 ogledov

"Sam že ne bi stavil na Italijane"

Joksimović Slovenija Češka EuroBasket trening Zreče Saša Despot
Nebojša Joksimović je ob zadnjem prostem dnevu odgovarjal na vprašanja novinarjev. "Na naslednjih tekmah bomo morali pokazati, da smo res pravi," meni novi član Uniona Olimpije.

Slovenski branilec je na vprašanje, kako sta bila izkoriščena prosta dneva odvrnil: "V torek smo imeli trening, namenjen regeneraciji in nabiranju novih moči, ki smo jih na prvih petih tekmah maksimalno izrabili. Imeli smo dva sestanka in v sredo še en trening."

O današnjem tekmecu, tekma se bo začela ob 21. uri, Primorec meni: "Igrajo hitro. V nasprotju s prejšnjimi prvenstvi, ko niso dali toliko poudarka na obrambo, so jo na teh tekmah igrali zelo dobro. Močno orožje je met za tri točke. To so tisti detajli, s katerimi smo se ukvarjali. Mislim, da je redkokdo pričakoval, da bodo imeli vseh pet zmag. Sam že ne bi stavil na tak rezultat. A očitno so zelo dobra ekipa, vidi se, da v garderobi vse funkcionira veliko bolje, kot je prej. Dokazali so, da se kljub izostanku največjih zvezdnikov da nekaj narediti, stopili so skupaj. Največ se vrti okrog Marca Belinellija, vsi ostali pa mu zelo dobro asistirajo, in očitno je to recept, ki jim prinaša uspeh."

Računajo na navijači

Novi član Uniona Olimpije računa tudi na pomoč slovenskih navijačev. "V Celju so bili zelo pomembni. Na prvih treh tekmah je bilo tako, da sam še nisem srečal takega navijanja v Sloveniji. Vsa čast jim. Dvorana v Celju je manjša kot v Stožicah, a so naredili odlično vzdušje. Gotovo bo tudi v Ljubljani publika pomemben faktor, in upam, da nas bodo nosili kot v Celju."

In kako sta dva zaporedna poraza vplivala na vzdušje? "Nobenemu po dveh porazih ni lahko. Ostali smo skupaj, drug drugemu smo največja podpora. Vse dobre igre so bile ravno plod tega, da je bilo v garderobi vse tako, kot mora biti. Glede na to, da smo vsi že marsikaj dali skozi, ta dva poraza ne bosta dosti vplivala na vzdušje. Na naslednjih tekmah bomo morali pokazati, da smo res pravi. Upam, da nam bo s pomočjo publike tudi uspelo že danes," je pogovor s slovenskimi mediji zaključil Joksa.

Komentarjev 1
  • juventus1897 08:27 12.september 2013.

    "Sam že ne bi stavil na Italijane"...Jaz pa bom! :D