Šport
16 ogledov

Samanthi naslov, nergaška Serena

op zda us open stosur
1/4
EPA
Samantha Stosur je postala prva Avstralka, ki je osvojila OP ZDA po 38 letih, potem ko je s 6:2 in 6:3 ugnala Američanko Sereno Williams. Igro slednje je znova zaznamovalo nerganje pri sodnici, ki ji Američanka na koncu ni želela podati roke.

Avstralka Samantha Stosur je v finalu teniškega odprtega prvenstva ZDA presenetila trikratno zmagovalko US Opna domačinko Sereno Williams in si z gladko zmago s 6:2 in 6:3 zagotovila prvi naslov na turnirjih za veliki slam. Obenem je postala prva Avstralka z naslovom v New Yorku po Margaret Court, ki je igrišča Flushing Meadows pokorila leta 1973.

Dogajanje na igrišču je zasenčil jezni izbruh Serene Williams, uperjen proti glavni sodnici Evi Asdaraki, ko ji je ta skladno s pravili v drugem nizu odvzela točko zaradi namernega oviranja. Williamsova je namreč glasno zakričala, še preden je imela Stosurjeva možnost udariti po žogici. Ob koncu dvoboja se Američanka ni želela rokovati s sodnico.

Williamsova se je ves čas jezila na sodnico, nadaljevala je tudi z osebnimi žaljivkami, tako da se bo ameriška teniška zveza danes odločila, ali bo izbruhe Williamsove dodatno kaznovala. "Sploh se ne spomnim, kaj sem govorila. Na igrišču sem bila pod velikim pritiskom, vse je kar vrelo iz mene. No, najbrž bom vse lahko videla prek YouTuba," je po porazu dejala Williamsova. "Pred šestimi meseci sem bila še v bolnišnici in nisem mogla niti stati, ampak zahvaljujoč svojima staršema in sestri sem tukaj. Preplavljajo me čustva, morda bom začela jokati, zelo sem srečna, da sem tu," je popolnoma drugačno plat, ko jo je bilo videti na igrišču, pokazala Williamsova: "Samantha je igrala resnično dobro. Vse sem skušala storiti, da bi se ji postavila po robu, ampak nizala je uspešne točke in nič ni bilo mogoče ukreniti."

A težave mlajše od sester Williams niso bile v sojenju, temveč v tem, da ji je nasproti mreže stala izjemno razpoložena avstralska tekmica, ki je tudi njeni jezni izbruhi niti malo niso spravili iz tira. Stosurjeva je namreč 13-kratno zmagovalko grand slamov, ki na poti do finala ni izgubila niti niza, "sprehajala" po igrišču Arthurja Asha in zanesljivo prišla do svojega prvega naslova na turnirjih velike četverice.

"Vedela sem, da bom morala na igrišču dati vse od sebe. Sploh ne morem verjeti, kaj mi je uspelo. Pred tekmo se zagotovo nisem počutila kot favoritinja in niti v sanjah si ne bi upala pomisliti, da bom do zmage prišla s 6:2 in 6:3. Ker nisem bila favoritinja, nisem imela česa izgubiti in zato sem bila na igrišču bolj sproščena kot Serena," je dejala 27-letna Stosurjeva in dodala, da se je veliko naučila tudi iz svojega do danes edinega finalnega nastopa na odprtem prvenstvu Francije.

OP ZDA, ženske, finale:

Samantha Stosur (Avs/9) : Serena Williams (ZDA/28) 6:2, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.