Šport
18 ogledov

Sammer: "Özil nekega dne za zlato žogo"

Neuer Löw Loew Özil Oezil Ozil Klose letalo letališče Frankfurt odhod Euro 2012 EPA
Matthias Sammer je leta 1996 kot zadnji Nemec osvojil najprestižnejšo posamično nagrado v svetu nogometa - zlato žogo. Nekdanji nogometaš Dresdna, Stuttgarta, Interja in Dortmunda je pred začetkom evropskega prvenstva prepričan, da bi ga nekega dne lahko nasledil Realov zvezdnik Mesut Özil. Ali celo kdo drug.

"Verjamem, da je v nemški reprezentanci veliko nogometašev, ki bi lahko brez težav osvojili kakšno veliko individualno nagrado. (Mesut) Özil je eden izmed njih, a ne edini," je v pogovoru za spletno stran Mednarodne nogometne zveze (Fifa) dejal Mathias Sammer. Bivši vezist reprezentance je še poudaril, da mora za posamično nagrado "pomemben naslov" osvojiti tudi nogometaševa ekipa.

"To se ne zgodi vedno, ampak v glavnem je tako, da je (posamična nagrada, op. a.) odvisna od tega. V vsakem primeru bi me močno razveselilo, da bi me že razrešili tega, da sem zadnji nemški nogometaš, ki je osvojil veliko posamično nagrado," je nadaljeval Sammer, ki je ocenil še možnosti Nemčije na prihajajočem evropskem prvenstvu.

"Seveda imamo možnosti, ampak moramo to tudi dokazati. Izpolnjujemo potrebne zahteve za ta dosežek. Imamo veliko ekipo, izvrstnega trenerja in izvrsten strokovni štab," je dejal Sammer. Nemčija je zadnji veliki naslov osvojila ravno leta 1996, ko je Sammer po uspehu na evropskem prvenstvu v Angliji tudi osvojil omenjeno zlato žogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.