Šport
23 ogledov

Sammy Farha do treh zapestnic

Sammy Farha (Foto: students.ou.edu) Žurnal24 main
Kar 16 ur igre je bilo danes potrebnih, preden si je lahko Sammy Farha na svoje zapestje nadel novo, že svojo tretjo WSOP zapestnico. "Durrrr" je na Stud turnirju v lovu za svojo prvo.

Turnir #24: 1.000$ No-limit Hold'em
Drugi dan tega turnirja je uspelo z žetoni končati le 30 igralcem, medtem ko jih je v dobrih 13 urah igre, odletelo kar 477. Na izločitev niso bili tokrat imuni niti zvezdniki kova Tom "durrrr" Dwan, Dave Sands, Liv Boeree, Matt Brady, Matt Stout in Tony Dunst.

V četrtek se bo preostalih 30 igralcev najprej pomerilo za svoje mesto na finalki, kasneje pa tudi za WSOP zapestnico, v najboljšem položaju, da jo na koncu osvojijo, pa so trenutno Joseph Grenon, Dennis Murphy in Greg Pohler, ki bodo zadnji dan začeli z največjimi kupi žetonov.

Turnir #25: 10.000$ Omaha Hi-low split-8 or Better World Championship
Pregovor pravi, da nič ne traja večno, a smo vsi, ki smo spremljali finalno mizo Turnirja #25 kar malce podvomili v resničnost tega reka, saj je finalna miza tega turnirja, na kateri je na koncu slavil Sammy Farha, trajala kar neverjetnih 16 ur.

Prav kratek ni bil niti heads-up obračun med Farho in Jamesom Dempseyem, ki je trajal tri ure in pol, preden je Sammy vendarle opravil s svojim poslednjim izzivalcem in si priigral svojo tretjo WSOP zapestnico. V zadnji igri je imel Demsey že zelo malo žetonov in je na koncu zarinil z {J-Hearts}{8-Diamonds}{6-Clubs}{5-Clubs}, Farha pa je njegovo stavo izenačil z {J-Clubs}{9-Hearts}{7-Diamonds}{4-Hearts}. Skupne karte {10-Diamonds}{4-Spades}{3-Spades}{10-Diamonds}{10-Clubs} so bile bolj naklonjene Farhi in tako je ta lahko začel slaviti svojo novo osvojeno zapestnico in pripadajočih 488.237$ nagrade.

Turnir #26: 2.500$ No-Limit Hold'em Six Handed
Turnirski NL Hold'em je lahko že sam po sebi brutalna igra, ko pa tej zmesi dodamo še pravilo, da lahko za mizo sedi namreč šest igralcev, pa smo lahko prepričani, da bomo priča pravemu masakru. In prav to se je danes zgodilo, saj je od vseh igralcev, ki so začeli ta turnir, le 156 uspelo preživeti prvi dan. A tudi to še ne pomeni prav nič, saj jih tudi jutri čaka naporno delo, kajti le najboljših 126, bo na koncu za svoj trud tudi nagrajenih.

Zadnja preostala tekmovalka na lanskoletnem Glavnem turnirju WSOP - Leo Margets, je danes prikazala tako dobre igre, kot tudi nekoliko manj dobre, kar jo je na koncu potisnilo na sam rep razpredelnice, kljub vsemu pa ob dobrem začetku drugega dneva, Španka še vedno lahko upa na osvojitev katere od nagrad, če že ne na skupno zmago. Nekoliko drugačno pot je ubrala njena norveška vrstnica Annette Obrestad, ki je dan začela nekoliko bolj previdno a nato potrpežljivo čakala na svojo priložnost in tako dan končala nekje v zlati sredini.

V drugem dnevu pa izmed znanih obrazov ne bosta nastopili le zgoraj omenjeni gospodični, temveč so se tja prebili tudi Daniel Negreanu, Matt Affleck, Sorel Mizzi, Erik Cajelais in Al Barbieri, ki so vsi s prvim dnevom opravili z odliko.

Turnir #27: 1.500$ Seven-card Stud Hi-Lo 8 or Better
Če vam je všeč hitra igra, polna preobratov, potem je za vas NL Hold'em, a če uživate v čakanju, preračunavanju in čakanju na nasprotnikovo napako, potem so za vas 7-card stud hi-low-8 or better turnirji.

Prvi dan tega turnirja, se je tako odvijal izredno počasi in prav nihče, ki je spremljal turnir, verjetno ni imel občutka, da je danes odpadlo kar nekaj več kot 400 igralcev, saj so si zanimive igre sledile v zelo dolgih intervalih.

Na koncu se je v drugi dan turnirju uspelo uvrstiti 208 igralcem, med katerimi se je danes najbolje odrezala Odette Tremblay, ki je bila naravnost neustavljiva in bo tako jutri začela z največ žetoni. Da pa njen pohod do vrha ne bo prelahek, bodo med drugim zagotovo poskrbeli tudi Jeff Lisandro, John Juanda, Marcel Luske in Tom "durrrr" Dwan.

Kaj sledi jutri
Kot ponavadi, prihajata tudi jutri na sporedu dva nova turnirja - Turnir #28: 2.500$ Pot-Limit Omaha in Turnir #29: 10.000$ Limit Hold'em World Championship.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.