Šport
14 ogledov

Samo ekipa premika gore

Odbojkarji ACH Volleya so v letu 2007 navdušili športno javnost. Žurnal24 main
Člani društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) so za najboljšo ekipo leta 2007 izbrali odbojkarje ACH Volleya. Ti v letošnji sezoni orjejo ledino v odbojkarski Ligi prvakov.
 

Ekipa leta 2007

1. Odbojkarji ACH Volleyja
2. Iztok Čop/Luka Špik (veslanje)
3. košarkarska reprezentanca Slovenije
4. hokejska reprezentanca Slovenije
5. Nogometni klub Domžale

Borbenost, hrabrost, homogenost, neustrašnost in veliko srce so bili v pretekli sezoni zaščitni znak najboljše slovenske odbojkarske ekipe. Takrat še moštvo Autocommercea, zdaj poznano pod imenom ACH Volley , na slovenskih in evropskih tleh ni poznalo poraza. Slovenska reprezentanca v malem, okrepljena z malce brazilskega temperamenta, je dosegla tisto, za kar so mnogi menili, da je nemogoče. "Izpostaviti moramo vse štiri lovorike, ki smo jih osvojili. Na prvem mestu je gotovo osvojitev evropskega pokal Top Teams. To je prva lovorika za moško odbojko v Sloveniji na tem nivoju. Prav tako je treba izpostaviti osvojitev Interlige, kar se je prav tako zgodilo prvič, po drugi strani pa ne gre zanemariti obeh domačih naslovov. Domače prvenstvo vsako leto prinaša nastop v Ligi prvakov," je za zurnal24.si o iztekajočem se letu povedal izvršni direktor kluba Gregor Humerca .

Spremenjena pravila jim sicer niso omogočala neposrednega preboja v evropsko odbojkarsko elito, njihovi uspehi pa niso ostali neopaženi. Z Evropske odbojkarske zveze so jim poslali posebno vabilo za nastop v ligi prvakov. Tudi tu jih do uspehov pripelje njihovo vodilo: "Bili smo in ostajamo ekipa, kajti posameznik lahko premakne kamen. Samo ekipa premika gore."

Navijači so napolnili dvorano Tivoli. © Saša Despot

 

Gore so premaknili tudi pri slovenskih športnih navdušencih. In dokazali, da lahko tudi odbojka napolni Tivoli . "Smo zelo ponosni, to je potrditev, da odlično delamo. Klub je bil še pred prihodom ACH kot generalnega sponzorja solidno organiziran. Že leta 2000 smo osvojili naslov prvaka, s prihodom ACH pa je klub dobil nove razsežnosti. Organizacijsko je velik dosežek, da smo tekme Lige prvakov tako uspešni izpeljali. Tudi pohvale delegatov iz tujine so godile," pravi Humerca, v klubu pa ne skrivajo ambicij za prihodnje koledarsko leto.

"Imamo konkurenčno ekipo. V Ligi prvakov je cilj uvrstitev v drugi krog, za zdaj nastopamo zelo uspešno in mislimo, da je cilj realno postavljen. Tudi z osvojenim tretjim mestom v skupini imamo možnost nadaljevanja v Evropi. V Interligi se želimo uvrstiti v finale, poleg tega pa želimo osvojiti oba domača naslova,"
optimistično in odločno napoveduje glavni operativec kluba, Gregor Humerca.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.