Šport
66 ogledov

Samo Panterji do zmage po rednem delu

florida panthers Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na soboto odigrali samo tri tekme.

Zmage po podaljšku so se veselili igralci Columbusa, ki so z 2:1 premagali Pittsburgh, in Colorada, ki so bili prav tako z 2:1 boljši od Caroline. Florida se je s 4:1 znesla nad Anaheimom.

Panterji s Floride so zmagali tretjič po vrsti in šestič v zadnjih sedmih tekmah. James Reimer je za zmagovalno ekipo zbral 35 obramb, med strelce so se vpisali Colton Sceviour, Jaromir Jagr, Aaron Ekblad in Derek MacKenzie, Andrew Cogliano je bil strelec za Anaheim, ki je s tem golom vodil 1:0.

Colorado je prišel na dvoboj s Carolino s slabo popotnico: petimi porazi. A je na koncu domov odnesel zmago, čeprav po podaljšku. Tega je odločil Mikko Rantanen. Colorado je v prvi tretjini v vodstvo popeljal Tyson Barrie, Jeff Skinner je izenačil še pred zvokom za konec prvih 20 minut tekme.

V Columbusu so gledalci dodobra napolnili Nationwide Areno in imeli kaj za videti. Ekipi sta skupaj na nasprotni gol streljali 78-krat, golmana sta ubranila nekaj neverjetnih strelov, tekma pa se je končala po podaljšku. Na začetku druge tretjine je Ryan Murray zadel za Columbus, Ian Cole je izenačil za Pittsburgh. V podaljšku je po minuti in štirih sekundah plošček v gol pospravil Brandon Dubinsky.

Liga NHL, izidi:

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 2:1 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Colorado Avalanche 1:2 (podaljšek)
Anaheim Ducks - Florida Panthers 1:4

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.