Šport
18 ogledov

Sampras stavi na Federerja

Roger Federer, Pete Sampras EPA
Legendarni teniški igralec Pete Sampras je tik pred začetkom Wimbledona v vlogo glavnega favorita postavil svojega prijatelja Rogerja Federerja. Možnosti za zmago pripisuje še Nadalu, Djokoviću in Murrayju.

"Ko je govora o Wimbledonu, se je treba vedno vprašati, kdo lahko letos premaga Rogerja na travi," meni sedemkratni zmagovalec Wimbledona. Sampras je še izpostavil zelo dobro igro Federerja na OP Francije. "Na igriščih Roland Garrosa je odigral odlično in izgubil proti enemu najboljših igralcev na pesku vseh časov (Nadalu, op. p.). Samozavesti mu zagotovo ne primankuje," je za ESPN povedal "Pistol Pete". Zmagovalec 14 grand slamov opaža, da je Federer znova začel igrati nekoliko drugače. "Vidim različne stvari, še posebej v zaključku pariškega turnirja je Roger postal nekoliko bolj agresiven, žogico je začel udarjati nekoliko bolj zgodaj. Želi si napredovati in še vedno uživa v tenisu."


Nadala ne gre odpisati

"Vedno, ko je na sporedu Wimbledon, se Rafova igra zdi ranljiva. Toda leto za letom na sveti travi dosega odlične rezultate. Premaguje nasprotnike, ki jih mora in še predno se zaveš, v drugem tednu turnirja že igra odlično," opozarja Sampras.

Med ožjimi favoriti za zmago tudi Murray
Britanci na uspeh v Wimbledonu čakajo že vse od leta 1930. Sampras, bo letos upelo slaviti domačemu upu Andyju Murrayju? "Nanj gledam kot na enega izmed favoritov, toda mogoče mu ne bi pripisal toliko možnosti kot nekaterim drugim. Spopada se z veliko več pritiska kot drugi fantje, saj igra turnir na domačem terenu. Včasih ga vidim, kako se jezi nase in kako vpije proti svojemu kampu. Je zelo čustven in to ga dela močnega, toda včasih bi se moral hitreje pomiriti.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.