Šport
2 ogledov

Samuel Sanchez najhitreje do Granade

Samuel Sanchez Žurnal24 main
Španec Samuel Sanchez je zmagovalec 15. etape kolesarske dirke po Španiji.

Tekmovalec moštva Euskaltel-Euskadi je za 205 km dolgo preizkušnjo od Villacarrilla do Granade potreboval 4:45:59 ure. Drugo mesto je v času zmagovalca osvojil njegov rojak Manuel Beltran, tretji pa je bil Španec Carlos Barredo (+0:24). Rus Denis Menčov (Rabobank), vodilni v skupni razvrstitvi, je danes osvojil deveto mesto (+0:41), drugouvrščeni rojak Vladimir Jefimkin pa še vedno zaostaja 2:01 minute.

Kolesarska karavana na španski pentlji je morala danes premagati dva vzpona tretje in enega prve težavnostne kategorije. Vzpon na prvokategorni Alto de Monachil je dobil Italijan Damiano Cunego, v spustu do 20 km oddaljenega končnega cilja v Granadi pa je največ drznosti – dosegal je hitrost tudi do 75 km/h – pokazal Sanchez. V zadnjih sedmih kilometrih Cunego ni več zdržal ritma, ki sta ga narekovala Sanchez in Beltran, v neposrednem dvoboju za etapno zmago pa je bil v končnici boljši Sanchez. Vodilni Menčov je ves čas nadziral ubežnike, njegovo skupno vodstvo pa ni bilo ogroženo.

V ponedeljek bo na Vuelti prost dan, v torek pa bo na sporedu 16. etapa od Jaena do Puertollana v dolžini 165 kilometrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.