Šport
16 ogledov

Samuraji ne nabirajo tulipanov

Robben bo tako kot prejšnjo tekmo proti Danski tudi sobotno presedel na klopi. ( Žurnal24 main
Je to tekma za prvo mesto? Morda, toda Nizozemci in Japonci v skupini D ničesar ne prepuščajo naključju. Tulipani tudi tokrat brez Robbna. Drugi tekmi Gana : Avstralija in Kamerun : Danska.

Po eni bolj navdušujoči (Nizozemska) in eni manj navdušujoči zmagi (Japonska) se obe reprezentanci po uvodni tekmi zdaj pripravljata na medsebojni spopad, ki bi glede na videno lahko pomenil tudi tekmo za prvo mesto v skupini D. Tako Danska kot Kamerun se namreč zdita vsaj za razred slabši moštvi.

Verjamemo, da imamo jutri možnost za zmago in stavimo na to možnost!
Takeši Okada, selektor Japonske

Verjetno se nam obeta obrambna igra Japoncev, ki bodo prek Jašuhita Enda and Keisukeja Honde prežali na protinapade, medtem ko bodo Dirk Kuyt, Wesley Sneijder in morda tudi navdušujoči rezervist Eljerio Elia lomili njihovo zadnjo vrsto. Septembra lani so Nizozemci premagali samuraje s 3:0, a vse tri gole zabili šele po 70. minuti. 

"Iskali so taktični slog, ki bi jim najbolj ugajal, tako da so izgubili veliko prijateljskih tekem," je o Japoncih dejal strateg Bert Van Marwijk "Ampak zdaj so ga našli in ko se turnir začne, moraš biti pripravljen. In oni so pripravljeni." V duhu samurajev mu je odgovoril njihov selektor Takeši Okada: "Verjamemo, da imamo jutri možnost za zmago in stavimo na to možnost!" Arjen Robben, ki je izpustil prvo tekmo proti Danski, je danes sicer že treniral, a je Van Marwijk dodal, da v normalnih okoliščinah proti Japoncem ne bo igral.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Gana − zadnji afriški up
Črni celini se na letošnjem turnirju, kot kaže, ne piše nič dobrega, eden zadnjih upov pa je poleg Slonokoščene obale reprezentanca Gane. Zmaga nad nerazpoznavno Avstralijo bi v soboto pomenila velik korak k napredovanju, v katerega po poškodbi Michaela Essiena ni verjel nihče. Medtem se selektor Avstralije Pim Verbeek obnaša, kot da ni Nizozemec − z ultradefenzivno 4-6-0 postavitvijo je poskrbel za blamažo proti Nemčiji (0:4) za nameček pa pravice nastopa proti Gani ne bo imel prvi "kenguru" Tim Cahill.

Razpad sistema pri Kamerunu
Po vnovični katastrofalni predstavi in porazu proti Japoncem (0:1) je selektor Kameruna Paul Le Guen "raztrgal" odnos svojih nogometašev, nekateri starejši levi pa so mu vrnili, češ da je v ogenj prekmalu poslal premlade nogometaše. Danci so željni dokazovanja po kisli predstavi proti Nizozemcem, v prid pa jim govori tudi zgodovina − še nikoli se jim namreč ni zgodilo, da bi izpadli že v predtekmovanju. Napredovali so na vseh dosedanjih prvenstvih: leta 1986, 1998 in 2002.

SP v nogometu, skupina D (sobota):

Gana − Avstralija (ob 16.00)

Skupina E:

Nizozemska − Japonska (13.30)
Kamerun − Danska (20.30)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.