Šport
19 ogledov

San Jose in Tampa v vodstvu

San Jose je slavil po podaljšku. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V prvih polfinalnih konferenčnih obračunih hokejske lige NHL je na vzhodu Tampa Bay v gosteh s 4:2 ugnala Washington, na zahodu pa je bil San Jose po podaljšku z 2:1 boljši od Detroita brez Jana Muršaka.

Gledalci v Washingtonu niso pričakovali, da bodo njihovi ljubljenci že v prvi tekmi izgubili. Capitals so v obračun vstopili v vlogi favorita, saj so bili v rednem delu najuspešnejša ekipa vzhoda, a spet se je pokazalo, da je v končnici možno vse. Še posebej, če ima nasprotna ekipa razpoloženega vratarja in takega strelca, kot je Steven Stamkos, ki lahko sam rešuje tekme. Tudi tokrat je dosegel gol, s katerim je njegova ekipa povedla s 3:2, kar se je na koncu izkazalo za odločilno.

"Imeli smo svoje priložnosti, že v prvi tretjini bi lahko rešili vprašanje zmagovalca. Toda nismo jih izkoristili, na koncu je sledila kazen. A to je bila šele prva tekma, verjamem, da bomo v nadaljevanju serije dokazali, da smo boljša ekipa," je dejal ruski napadalec Washingtona Aleksander Semin, ki je po hitrem golu Seana Burgenheima v prvi tretjini izid izenačil.

Imeli smo svoje priložnosti, že v prvi tretjini bi lahko rešili vprašanje zmagovalca. Toda nismo jih izkoristili, na koncu je sledila kazen. A to je bila šele prva tekma, verjamem, da bomo v nadaljevanju serije dokazali, da smo boljša ekipa.
Aleksander Semin, napadalec Washingtona
Potem ko so v prvem delu gostitelji na ledu dominirali – z obrambami jim je nagajal gostujoči vratar Dwayne Roloson, in ko je Eric Fehr na začetku drugega svojo ekipo povedel v vodstvo, je kazalo, da reči prihajajo na svoje mesto. Toda ob koncu druge tretjine sta v razmaku treh minut za goste v polno zadela Steve Downie in Stamkos. Po vodstvu se je Tampa povsem pomaknila v obrambo, z disciplinirano igro pa je brez posebnih težav zaustavljala nalete Washingtona. Piko na i je s strelom v prazen gol 40 sekund pred koncem postavil Dominic Moore. Tampa je dobila že četrto tekmo zapored; v prvem krogu končnice se je namreč proti Pittsburghu rešila po zaostanku 1:3 v zmagah.

 

Prednost zadnje tekme na domačem igrišču je zadržal San Jose. A ne brez težav, saj je bila tekma odločena šele v osmi minuti podaljška, ko je v polno zadel Benn Ferreiro. Detroit je v rednem delu povedel z golom švedskega branilca Nicklasa Lindströma, ki je dan pred tem praznoval svoj 41. rojstni dan, podaljšek pa je domačim sredi zadnje tretjine ob igralcu več zagotovil Joe Pavelski.

Junak podaljška je postal Ferreiro, ki je ravno na svoj 24. rojstni dan odigral nasploh svojo prvo tekmo v končnici. "Mislim, da danes ni srečnejšega človeka. Kakšno darilo za rojstni dan sem dobil," ni mogel verjeti Američan, ki ga je pohvalil tudi njegov kapetan Joe Thornton. A slednji vseeno meni, da je zmagovalca odločila ekipa in ne posameznik: "V prvem kolu proti Los Angelesu smo tri od štirih tekem dobili v podaljšku, enako zdaj. Zmage v dodatnih minutah kažejo na naš zmagoviti karakter. Take tekme odloča značaj in mi očitno imamo pravega. Današnja zmaga je vsekakor dober znak za naprej."

Liga NHL, konferenčni polfinale:

Zahod:
San Jose Sharks
: Detroit Red Wings 2:1** /1:0/*
Pavelski, Ferriero; Lidström

Vzhod:

Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 2:4 /0:1/
Semin, Fehr; Bergenheim, Downie, Stamkos, Moore

* v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri
** podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.