Šport
13 ogledov

San Jose ponižal Kralje

Michal Handzus (desno) je bil edini od Kraljev, ki je zatresel mrežo San Joseja. Žurnal24 main
V noči na torek so v ligi NHL odigrali le dve srečanji. Los Angeles Kings so brez Anžeta Kopitarja s kar 1:6 klonili proti San Jose Sharks. New York Rangers pa so bili s 5:3 boljši od Boston Bruins.

V severnoameriški hokejski ligi NHL sta bila ponoči dva dvoboja, v obeh sta zmagi pripadli domačim. Los Angeles Kings je v San Joseju doživel visok poraz z 1:6. Derbi je odločal o zmagovalcu pacifiške skupine. To so že četrto sezono zapored postali hokejisti San Jose Sharks. V drugi tekmi je ekipa Rangers ugnala Bruins s 5:3.

Los Angeles, ki je zaradi poškodb močno oslabljen, saj manjkata vodilna igralca Anže Kopitar in Justin Williams, je kljub porazu ostal v boju za četrto mesto v zahodni konferenci. Kralji so še naprej izenačeni z ekipo Phoenix Coyotes.

San Jose, ki je na zadnjih devetih tekmah osemkrat zmagal, ni izpustil iz rok priložnosti za primat v pacifiški skupini. V ekipi je bilo kar nekaj zelo razpoloženih igralcev. Joe Thornton je z golom in podajo vpisal že 999. točko v ligi NHL. Kyle Wellwood je vknjižil tri točke (gol in podaji), med strelce so se vpisali še Dan Boyle, Marc-Edouard Vlasic, Joe Pavelski in Devin Setoguchi. Morski psi so tri tekme pred koncem rednega dela sezone v boju za drugo mesto v zahodni konferenci za točko prehiteli Detroit. Prvo mesto na razpredelnici zahodne konference je že bilo predčasno oddano hokejistom Vancouver Canucks.

Častni gol za kralje je na začetku druge tretjine prispeval Michal Handzuš. Kralji bi si z zmago že zagotovili mesto v končnici. Vratar kraljev Jonathan Quick ni imel najboljšega večera. Po dobljenih štirih zadetkih, ga je zamenjal Jonathan Bernier, ki je dobil še dva.

V New Yorku sta Brandon Dubinsky in Michael Sauer zadela v razmaku 51 sekund v zadnjih minutah tretje tretjine ter poskrbela za veliki preobrat ter zmago v derbiju vzhodne konference proti Bostonu. Ekipa Rangers je v drugi tretjini, v 31. minuti, zaostajala še za 0:3 ter je kazalo na še eno lahko zmago kosmatincev, zmagovalcev severovzhodne skupine. Nato je bil dvakrat uspešen Vinny Prospal in ob koncu druge tretjine razliko zmanjšal na 2:3. Tekme še nikakor ni bilo konec, najboljše poteze so rangerji prihranili za konec. V odločilnih štirih minutah pred koncem tekme se je dvorana Madison Square Garden stresla do temeljev, kot strela z jasnega sta udarila Dubinsky in nato še Sauer, Derek Stepan pa je z golom v nebranjeno mrežo 52 sekund pred koncem postavil končni izid za pomembno zmago New Yorka. Rangerji so trenutno na sedmem mestu na Vzhodu s točko več od osmega Buffala.

Liga NHL:


New York Rangers : Boston Bruins 5:3
Prospal 2, Dubinsky, Stepan, Sauer; Paille, Horton, Kelly

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 6:1
Pavelski, Vlasic, Wellwood, Boyle, Thornton, Setoguči; Handzus

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.