Šport
7 ogledov

San Jose v finalu zahoda

1/12
Žurnal24 main
Hokejisti San Joseja so se po zmagi nad Detroitom uvrstili v finale zahodne konference lige NHL. Dobro kaže tudi igralcem Pittsburgha, ki znova vodijo proti Montrealu.

Patrick Marleau, ki je član San Jose Sharks že od leta 1997, je z zadetkom v zadnji tretjini svojo ekipo popeljal v finale zahodne konference lige NHL. Sharks, ki so s 4:1 v zmagah odpravili Detroit Red Wings, sedaj čakajo na zmagovalca obračuna med Vancouvrom in Chicagom, kjer s 3:1 vodijo slednji in si napredovanje lahko zagotovijo že v nedeljo zvečer pred domačimi gledalci.

Na peti polfinalni tekmi vzhodne konference so slavili Pittsburgh Penguins, ki tako znova vodijo v zmagah proti Montreal Canadiens. Pittsburgh je oba svoja gola dosegel iz zelo podobnih položajev. Prvič je bil po nekaj več kot 18 minutah igra natančen Kris Letang, ki je ustrelil med Billom Guerinom in branilcem Romanom Hamrlikom, ki sta vratarju Jaroslavu Halaku zakrivala pogled na plošček in ta se je znašel za hrbtom slovaškega čuvaja mreže. Drugi zadetek za pingvine je sredi druge tretjine dosegel branilec Sergej Gončar. Na 2:1 je pol minute pred koncem znižal Michael Cammalleri.

Liga NHL, 2. kolo končnice:

Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens 2:1 /3:2/
San Jose Sharks : Detroit Red Wings 2:1 /4:1/

/v poševnicah je stanje v zmagah/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.