Šport
39 ogledov

Sandija ni ustavila niti možganska kap

Sandi Novak Žurnal24 main
Sandi Novak je pred leti po hudi možganski kapi ostal brez vida, a ga to ni ustavilo. Osemintridesetletnik iz Dupelj je dokazal, da se z delom, vztrajnostjo in pozitivno naravnanostjo lahko doseže veliko. Sandi kljub hudi možganski poškodbi in izgubi vida trenira, teče maratone in se pripravlja za nastop na paraolimpijskih igrah.

Sandi Novak je najboljši rezultat na maratonski preizkušnji dosegel na Ljubljanskem maratonu, ko je postavil čas 3:07,31, ki ga namerava še izboljšati. Vsekakor pa se že zdaj lahko pohvali z zavidanja vrednim rezultatom. Sandi pa si je že pred tremi leti zadal ambiciozen cilj: nastop na paraolimpijskih igrah v Londonu 2012.

Do nastopa na omenjenih paraolimpijskih igrah bo pretekel še nekaj stopnic. Četrtega in petega maja ga čaka klasifikacijski tek v Zagrebu, kjer bodo strokovnjaki na osnovi testov in teka odločili, ali ga uvrstijo med slepe ali slabovidne tekače. Že 6. maja odhaja na kvalifikacijski maratonski tek v Hannovru, kjer bo tekel za dosego norme (A norma: 2:55,00; B norma: 3:15,00) za nastop na paraolimpijskih igrah v Londonu 2012.

Zveza za šport invalidov Slovenije, Paraolimpijski komite Slovenije (www.zsis.si) ureja vso potrebno dokumentacijo ter organizacijsko in donacijsko podpira izvedbo omenjenih klasifikacije, kvalifikacije in mesta v ekipi Slovenije za nastop na paraolimpijskih igrah 2012. Istočasno omenjena organizacija išče poti in načine za Sandijeve nastope na evropskih in svetovnih prvenstvih.

Sandi Novak glede na svojo poškodbo in izgubo vida potrebuje veliko pomoči. V ta namen so ustanovili skupino Sandija Novaka, ki jo sestavljajo Damjan Križaj (marketing), Klemen Triler (spremljevalec), Primož Černilec (vodja) ter Roman Kejžar, ki se je ekipi pridružil v aprilu in bo Sandija spremljal v Hannovru, potem pa se bodo dogovorili še za nadaljnje sodelovanje. Roman Kejžar bo v prihodnje Sandijev trener.

Komentarjev 3
  • ronson1 07:15 12.maj 2012.

    Sandija poznam! Je fant z jekleno voljo in vem da mu bo uspelo!

  • puksicd 17:40 11.maj 2012.

    Bravo, Sandi! Iskrene čestitke! :-)

  • Alojzij Zupan 16:56 11.maj 2012.

    To Sandi. Z voljo si dokazal, da nič ni nemogoče. Novinarjem pa samo to "Kakšna kap?" Vzamite si čas in Sandi vam bo povedal svojo življensko zgodbo.