Šport
13 ogledov

Sani: "Limita še nismo dosegli!"

Evropsko prvenstvo v Sloveniji 2013 bo doživelo obsežno reklamo. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sani Bečirović na svetovnem prvenstvu v Turčiji igra s poškodovano ramo, a je vseeno pomemben del slovenske reprezentance.

Devetindvajsetletni Sani Bečirović na prvenstvu v igro vstopa s klopi, predvsem v napadu pa v ekipo vnese dodatno svežino. K visoki zmagi nad Avstralijo je v osmini finala prispeval osem točk, po tekmi pa zadovoljno povedal:

Avstralci so dobra reprezentanca, ampak tokrat je bila Slovenija dve ali tri ravni nad njimi. Ko so fantje v prvih štirih, petih minutah fantje tako odprli tekmo, sem vedel, da je to tista prava pot.
Sani Bečirović

"Še enkrat znova smo dokazali, kakšna ekipa smo. V moštvu vlada harmonija, vsi od prvega do zadnjega verjamemo selektorju. Žrtvujemo se eden za drugega. Tokrat smo res dobro odprli tekmo. Avstralcem nismo pustili, da bi s fizično igro postavili zadeve na svoje mesto. V nadaljevanju je bilo potem vse dosti lažje." Je morda sam pri sebi pomislil, da bi kenguruji lahko padli s tako visoko razliko? "Če sem iskren, si nihče od nas ni upal pomisliti na kaj takega. Avstralci so dobra reprezentanca, ampak tokrat je bila Slovenija dve ali tri ravni nad njimi. Ko so fantje v prvih štirih, petih minutah tako odprli tekmo, sem vedel, da je to tista prava pot."

Tokrat je slovenski napad deloval brezhibno. Žoga je hitro krožila, tudi conska obramba Avstralcev Bečiroviću in soigralcem ni mogla do živega. Slovenija je v tekmi zadela 16 trojk. "Rastemo tekmo za tekmo. Stvari se počasi postavljajo na svoje mesto. Tako v obrambi kot v napadu. V igri pet na pet prepoznamo vse položaje. Težko nas je kriti, saj imamo zelo veliko talenta," pravi Sani, ki na prvenstvu sicer dosega po 6,5 točke na tekmo, ima pa še po tri skoke in podaje. Kljub prepričljivi predstavi Slovenija še ni rekla zadnje. "Nismo še dosegli limita. Res je, da smo uresničili cilj, ki smo si ga želeli. Ampak moramo gledati naprej, naredili bomo vse, kar je v naši moči, da zmagamo tudi v četrtfinalu."

Razlika med prejšnjim Sanijem Bečirovićem in današnjim je samo ta, da je prejšnji z lahkoto dosegal po dvajset in več točk, današnji pa se bolj usmerja v to, kaj ekipa v danem trenutku potrebuje.
Sani Bečirović

Bečirović sodi med najbolj izkušene reprezentante. Za Slovenijo je odigral številne tekme, njegova vloga pa se je v vsem tem času nekoliko spremenila. V čem je današnji Sani drugačen od prejšnjega? "Razlika med prejšnjim Sanijem Bečirovićem in današnjim je samo ta, da je prejšnji z lahkoto dosegal po dvajset in več točk, današnji pa se bolj usmerja v to, kaj ekipa v danem trenutku potrebuje. Zelo sem zadovoljen, da sem del te ekipe. Zlahka bi se namreč zgodilo, da bi zaradi neugodne poškodbe ramena to prvenstvo danes spremljal po televiziji. Še bolj me veseli dejstvo, da v vsaki tekmi dajem, kar ekipa potrebuje, in s tem pripomorem h končnemu rezultatu."

Pred prvenstvom v Turčiji številni niso verjeli v to reprezentanco. Nekaterim je šlo v nos tudi to, da je selektor Memi v izbrano vrsto vpoklical sina Sanija. "Ob prihodu v Istanbul so bili mnogi skeptični. Zaradi naše igre v obrambi, ne nazadnje tudi zaradi naveze oče−sin. Ampak tokrat smo dokazali, da smo vsi tu za Slovenijo, ne za posamezne interese. In mislim, da to ljudje to tudi vidijo," je dejal Sani ter pritrdil mnenju, da je Memi kot drugi oče vsem reprezentantom:

"Definitivno. Od prvega do zadnjega mu vsi slepo verjamemo. Tudi on se je dokazal. Če so bili prej kakšni dvomi o njegovi sposobnosti, jih je s to tekmo demantiral. Upam, da bomo naredili še korak dlje, na katerega bomo vsi lahko še bolj ponosni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.