Šport
25 ogledov

Sani spet dobil udarec v ramo

Selektor Memi Bečirović poudarja pomen slovenskih navijačev v Turčiji. (Foto: Re Reuters
Slovenci so se zelo solidno upirali favoriziranim Američanom, selektor Memi Bečirović pa je priložnost ponudil vsem igralcem. Njegov sin Sani je tekmo končal z bolečinami v levem ramenu.
Vse ekipe, vsi strelci in vsi ostali podatki se nahajajo na Žurnalovem mini portalu Turčija 2010.

Sani Bečirović je na parketu prebil 23 minut in dosegel osem točk, po tekmi pa z bolečim izrazom na obrazu stopil pred novinarske mikrofone: "Z ramo je slabše. Dobil sem nov udarec. Upam, da bo zjutraj bolečina manjša." Gre za isto ramo, ki si jo je poškodoval med pripravami, a nato toliko okreval, da je lahko nemoteno treniral s soigralci. O sami tekmi z ZDA pa je povedal: "Razliko je naredila njihova fizična igra in odprt teren, torej predvsem skok in pa naše izgubljene žoge. Ko enkrat Američanom pustiš odprto igro, jih je nemogoče zaustaviti. Na trenutke pa smo pokazali, da igramo dobro košarko in da se lahko enakovredno kosamo z zvezdniki iz lige NBA."

So atleti, ki jim na tem prvenstvu ni para. Se pa lahko zgodi, da imajo slab dan in ne zadevajo tako dobro kot so proti Hrvatom in recimo nam. Ampak so absolutni favoriti.
Sani Bečirović

Slovenci so v prvih dveh četrtinah slabo metali, met iz igre je bil vega 25-odstoten (8:32). Bi lahko bila razlika na koncu manjša od 22 točk? "Ja, po mojem bi bila realna razlika tam od deset do petnajst točk. Dosti metov, ki jih ponavadi zadanemo, tokrat nismo. Pa tudi dosti 'zicerjev' smo zgrešili." Je po tekmi kaj spremenil mnenje o Američanih? "Ne, so prvi favoriti prvenstva, definitivno. Predvsem zaradi tega, ker igrajo vseh 40 minut fizično košarko. So atleti, ki jim na tem prvenstvu ni para. Se pa lahko zgodi, da imajo slab dan in ne zadevajo tako dobro kot so proti Hrvatom in recimo nam. Ampak so absolutni favoriti," je še povedal Sani.

Zelo slabo igramo v obrambi ena na ena. Premehki smo. Dosti se pogovarjamo o tem.
Memi Bečirović

Memi: "Američani so razred zase"
Kratko oceno tekme je podal tudi selektor Memi Bečirović: "Na trenutke sem bil zadovoljen z našo igro, na momente še vedno delamo preveč napak. V prvem polčasu so moji fantje preveč spoštovali tekmeca, predvsem mlajši. Gogi (Dragić, op. p.) se je želel dokazati, pa ni steklo tako, kot bi moralo. Tisti malo bolj izkušeni igralci so bolje odigrali. Tudi v tretji in četrti četrtini je izkušena peterka umirila zadevo, znižala zaostanek. Napredek je, ampak Američani so razred zase, težko je igrati z njimi. Težko je neke ocene dajati po tekmi z njimi." Memi je kot slabost izpostavil obrambo. "Zelo slabo igramo v obrambi ena na ena. Premehki smo. Dosti se pogovarjamo o tem. To ni taktični problem. Bolj čvrsto moramo zaigrati. Verjamem, da proti Hrvaški bo tako."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.