Šport
27 ogledov

Sanjski finale: Nadal vs. Federer!

rafael nadal EPA
Rafael Nadal je po peturnem maratonu v polfinalu OP Avstralije izločil Grigorja Dimitrova in poskrbel za sanjski finale z Rogerjem Federerjem.

Nekdanji prvi igralec sveta Rafael Nadal je po maratonskem obračunu izločil bolgarskega izzivalca Grigorja Dimitrova in se z izidom 6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4 četrtič uvrstil v finale OP Avstralije. V četrtek si je 28. finale na turnirjih za grand slam priigral Roger Federer, ki je prav tako v petih nizih izločil Stana Wawrinko.

Dimitrov je pred nabito polno Rod Laver Areno upravičil dobro formo, ki jo je napovedoval tekom turnirja, a prvi niz je vseeno pripadel Nadalu. Bolgar je v drugem pritiskal za izenačenje, ključni trenutek pa se je zgodil v 12. igri, ko je Špancu odvzel servis za poravnanja na 1-1.

Zmagovalca tretjega niza in četrtega niza sta dali podaljšani igri. Prvo je dobil Nadal, drugo pa Dimitrov.

Tenisača sta poskrbela za infarktno končnico, saj sta se v petem nizu oba spogledovala z odvzemom servisa.

Nadal je komaj preživel ključno osmo igro, nato pa v deveti prišel do brejka, ki je tehtnico dokončno prevesil v njegovo korist. Španec je za uvrstitev v 21. finale na grand slamih potreboval kar tri zaključne žoge in po tretji zmagoslavno legel na podlago osrednjega stadiona v Melbournu.

''Fedal'' prvič po letu 2011

Nadal in Federer se bosta v finalu Grand Slama pomerila prvič po letu 2011, ko je Španec slavil na OP Francije. To bo njun 12. obračun na velikih štirih turnirjih (9-2 v korist Nadala) in četrti na OP Avstalije (3-0 v korist Nadala). 

Federer bo poskušal prekiniti niz štirih zaporednih porazov proti Nadalu v finalu grand slamov, ki traja vse od leta 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.