Šport
179 ogledov

Sankcije za olimpijsko podprvakinjo

Raven Saunders Epa
Ameriška atletinja je bila kaznovana zaradi kršitve protidopinških pravil.

Dobitnica srebrne medalje v metu krogle na olimpijskih igrah v Tokiu Američanka Raven Saunders bo morala prisilno počivati 18 mesecev. Ameriška protidopinška agencija (Usada) je namreč sporočila, da je atletinjo suspendirala za leto in pol, ker je kršila protidopinška pravila bivanja in je trikrat posredovala lažne podatke.

"Ker nam je trikrat v 12-mesečnem obdobju posredovala lažne podatke o bivališču, to pomeni kršitev protokola Usade za testiranje olimpijskega in paraolimpijskega gibanja in mednarodnih atletskih protidopinških pravil," Usadino izjavo za javnost navaja hrvaška tiskovna agencija Hina.

Ameriška atletinja bo tako julija izpustila prvenstvo ZDA, pa tudi svetovno prvenstvo v Budimpešti avgusta, bo pa lahko nastopila na olimpijskih igrah v Parizu prihodnje leto. Če se bo tja uvrstila.

Šestindvajsetletnica, ki jo je na igrah v Tokiu premagala le Kitajka Gong Lijiao, se je na odločitev o suspenzu odzvala v objavi na Twitterju: "Kot veteranka bi vsekakor morala biti boljša in prevzemam polno odgovornost za svoja dejanja. Nisem padla na dopinškem testu. Vedno sem bila zagovornica čistega športa ... "

Raven Saunders | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.