Šport
21 ogledov

Sansour pometel s konkurenco

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Pred dnevi se je v argentinskem Rosariu začel finalni turnir 3. sezone turneje PokerStars.net Latin American Poker Tour.

Turnir je za mize pritegnil 254 igralcev, potem pa, ko je na mizi pristala še zadnja skupna karta, je z žetoni ostal le eden – Perujec Martin Sansour, ki je tako prišel do svojega prvega LAPT naslova in 322.280$ nagrade.

Sansour si je to nagrado tudi krvavo prislužil, saj je izločil kar 6 od 7 nasprotnikov na finalni mizi. Edini, za katerega Perujec ni bil usoden, pa je bil domačin Daniel Ades, ki je turnir končal na 3. mestu.

A pojdimo lepo po vrsti. Že kmalu po začetku igre, smo bili namreč priča prvi izločitvi, ki pa je prišla po pravem »cooler-ju«. Nico Fierro (8. mesto – 25.880$) je v svoji zadnji igri namreč vse stavil na {A-Clubs}{A-Diamonds}, Sansour pa je njegovo stavo izenačil s {K-Hearts}{K-Diamonds}. Flop {10-Hearts}{Q-Spades}{J-Diamonds} je bil za slednjega sicer ugoden, a je za popoln preobrat manjkala še pika na i, to pa je v obliki {9-Hearts} prinesel river in Fierra poslal med gledalce.

Le nekaj iger kasneje se je poslovil Ivan Saul (7. mesto – 37.640$), potem ko z {A-Clubs}{10-Clubs} ni uspel ugnati Sansourjevega para osmic.

Mladi Avstrijec Matthias Habernig je s prebojem na finalno mizo tega turnirja naredil še en korak bližje ponovitvi dosežka Joseja »Nacha« Barbera, ki je to sezono osvojil 2 LAPT turnirja zapored. Habernig, ki je slavil v Florianopolisu, se je tudi tokrat dobro upiral nasprotnikom, a na koncu vendarle moral priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Sansourju, potem ko se je s {Q-Hearts}{3-Hearts} zaletel v njegov {A-Spades}{7-Diamonds}. Že kar flop je prinesel odločilnega asa in Habernigovih sanj o novem naslovu je bilo konec (6. mesto – 49.400$).

Na naslednji velik zaplet nam po izločitvi Avstrijca ni bilo potrebno čakati prav dolgo, saj sta se že kmalu zapletla takrat vodilna Sansour in Roberto Bianchi. Fanta sta spravila v igro vse svoje žetone, potem ko so na mizi že ležale skupne karte {Q-Hearts}{J-Clubs}{8-Clubs}{6-Spades}{Q-Spades}, ko je Bianchi oznanil svoj all-in, ki ga je Sansour še v isti sapi izenačil. Prvi je v rokah držal par trojk, ki pa ni zadoščal za zmago, saj je Perujec z {10-Spades}{9-Diamonds} že na flopu sestavil lestvico in je nato le še čakal, da se Bianchi ujame na njegove limanice (5. mesto – 61.160$).

Vodilni Sansour je svojo serijo izločitev nadaljeval z Williamom Rossom (4. mesto – 84.960$), čigar {Q-Clubs}{4-Clubs} ni bil kos njegovemu {A-Spades}{2-Diamonds} in Perujčeva zbirka skalpov se je povečala že na število 5.

Da Sansour ni izločil prav vseh finalistov, je zaslužen Bolivar Palacios. Ta je namreč, potem ko je Daniel Ades zarinil z {J-Clubs}{7-Clubs}, njegovo stavo izenačil z {A-Clubs}{K-Diamonds}. Skupne karte {4-Clubs}{2-Spades}{6-Spades}{4-Spades}{K-Clubs} so njegovo zmago le še potrdile in tudi Ades se je moral preseliti med gledalce (3. mesto – 115.270$).

Kljub tej izločitvi je Palacios v sklepni del turnirja vseeno vstopal z velikim zaostankom za vodilnim Sansourjem (3,5 milijona žetonov vs. 1,5 milijona žetonov). Vsi, ki so kljub temu pričakovali pravi epski spopad med tema dvema igralcema, pa so le nekaj minut kasneje razočarani zapuščali prelepi City Center Casino, saj je bilo njunega heads-up obračuna konec že po zgolj 2 odigranih igrah.

V zadnji igri večera je tako pred flopom Palacios višal z {A-Diamonds}{Q-Clubs}, Sansour pa je z {A-Clubs}{K-Clubs} v igro spravil vse svoje žetone. Bolivar je njegovo stavo izenačil in nato nestrpno pričakoval skupne karte, ki pa mu niso prinesle prav veliko razlogov za zadovoljstvo. Že prva karta, ki je pristala na mizi, je bil namreč kralj, tudi vse naslednje pa Palaciosu niso bile ravno v pomoč, tako da se je po razdeljenem riverju slavje v Sansourjevem taboru lahko začelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.