Šport
27 ogledov

Santos in Carwin napovedujeta vojno

Junior Dos Santos (levo) in Shane Carwin (desno) v borbo vstopata zelo samozaves
1/2
Žurnal24 main
V noči na nedeljo se bosta v glavni borbi večera na UFC 131 pomerila Junior Dos Santos in Shane Carwin. Zmagovalec naj bi dobil priložnost za borbo proti UFC prvaku v težki kategoriji Cainu Velasquezu.
White napovedal spremembo
Alfa in omega UFC Dana White je potrdil že pred časom napovedano spremembo. "Od danes naprej bodo vse glavne borbe trajale pet rund, tudi tiste, ki ne bodo štele za naslov." Do sedaj so pet rund trajale le borbe za naslov.

Po pričakovanjih večine strokovnjakov bo glavna borba večera na UFC 131: "Dos Santos vs. Carwin" v Rogers Areni v Vancouvru ponudila brutalni obračun, v katerem bržkone ne bomo dočakali sodniške odločitve. Junior Dos Santos in Shane Carwin namreč spadata med najnevarnejša borce v UFC, ki vsako borbo želita zaključiti z nokavtom. Za piko na i pa skrbi podatek, da naj bi zmagovalec dobil priložnost za naskok na vrh težke divizije, kjer trenutno kraljuje Cain Velasquez.

"Dokazal bom, da zaslužim mesto prvega izzivalca in postal bom prvak. Če se borba konča v prvi rundi, se bo zaradi moje zmage," pred vstopom v oktagon samozavest kar bruha iz Dos Santosa, ki bi se že boril za naslov, če se Velasquez ne bi poškodoval po borbi z Brockom Lesnarjem. Poln samozavesti je tudi Carwin, ki se v oktagon vrača po skoraj letu dni ter porazu proti Lesnarju in operaciji hrbta. "Moje sanje so, da postanem UFC prvak in to mi bo uspelo preko Juniorja Dos Snatosa. Všeč mi je in spošutjem ga. No, nokavtiral bo bom brez obžalovanja. Mislim, da se tudi on tega zaveda. Oba sva sposobna prejemati udarce. To bo vojna," je napovedal Američan.

Dos Santos veliko lažji
Na uradnem tehtanju je Carwinu (12 zmag, en poraz) tehtnica pokazala 115,5 kilograma, Dos Santosu (12 zmag, en poraz) pa slabih deset kilogramov manj – 108,5 kilograma.

V glavnem delu bodo na sporedu še tri borbe (Jon Olay Einemo – Dave Herman, Demian Maia – Mark Munoz, Donald Cerrone – Vagner Rocha), v uvodnem delu pa kanadske ljubitelje MMA-ja, ki jih je res veliko, čaka sedem borb (nekatere si bo moč ogledati tudi na Facebooku in YouTubu).

UFC 131: "Dos Santos vs. Carwin", fight card:

Glavne borbe:
Junior Dos Santos – Shane Carwin
Kenny Florian – Diego Nunes
Jon Olav Einemo – Dave Herman
Demian Maia – Mark Munoz
Donald Cerrone – Vagner Rocha

Uvodne borbe:
Yves Edwards – Sam Stout
Jesse Bongfeldt – Chris Weidman
Krzysztof Soszynski – Mike Massenzio
James Head – Nick Ring
Dustin Poirier – Jason Young
Joey Beltran – Aaron Rosa
Michihiro Omigawa – Darren Elkins

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.