Šport
7 ogledov

Sara Isakovič

Kandidati za Žurnalovega športnika leta Žurnal24 main
Na spletnem portalu zurnal24.si, v dnevniku Žurnal24 in tedniku Žurnal poteka glasovanje za naj slovenske športnike. Tule predstavljamo plavalko Saro Isakovič.

Na spletnem portalu www.zurnal24.si, v dnevniku Žurnal24 in tedniku Žurnal poteka glasovanje za naj slovenske športnike. V igri je tako šest športnikov, šest športnic in tri ekipe. Glasovanje bo trajalo do vključno petka, 14. decembra, teden pozneje pa bodo znana imena zmagovalcev v kategorijah športnik, športnica in ekipa leta. Na spletnem portalu si lahko preberete tudi vsa pravila, povezana z izborom za Žurnalovega športnika leta 2007. Zaposleni v podjetju Žurnal media, d. o. o., pogodbeni in honorarni sodelavci ter njihovi družinski člani ne smejo sodelovati v žrebanju. V petek, 21. decembra 2007, bomo med vsemi prispelimi in pravilno izpolnjenimi glasovnicami ter elektronskimi pismi izžrebali nekoga, ki bo prejel plazma televizor. Vsak lahko odda le eno glasovnico na dan oziroma lahko pošlje le eno elektronsko pošto.

Prvo dekle med kandidati za Žurnalovega športnika leta © Sportnet

 
Pod budnim očesom trenerja Mihe Potočnika se je 19-letna plavalka Sara Isakovič , članica plavalnega kluba Žita Gorenjke Radovljice, v letu 2007 dokončno prebila v svetovno elito. Na marčevskem svetovnem prvenstvu v Melbournu je s sedmim mestom na dvesto metrov delfin poskrbela za najboljšo slovensko uvrstitev na prvenstvu. V Avstraliji je v delfinovem slogu nastopila tudi na pol krajši razdalji in zasedla dvanajsto mesto, v obeh disciplinah pa je popravila slovenska državna rekorda.

Drugi vrhunec sezone je Isakovičeva doživela na univerzijadi v Bangkoku. Nastopila je v treh disciplinah in se v vseh treh uvrstila v finale. Na sto metrov delfin je osvojila šesto mesto, medtem ko se je na dvestometrskih razdaljah v delfinovem in prostem slogu povzpela na zmagovalni oder. V delfinu je osvojila tretje mesto, na dvesto metrov prosto pa je bila z novim državnim rekordom še mesto višje. Blejka je letos postavila še četrti državni rekord, in sicer na državnem prvenstvu (skupno je osvojila šest novih naslovov najboljše v državi) v Ljubljani v disciplini sto metrov prosto.

Vse kandidate za Žurnalovega športnika leta vam bomo predstavili po abecednem vrstnem redu. Po dnevih si bodo sledili takole:
Sreda, 21. 11.: Anže Kopitar
Četrtek, 22. 11.: Primož Kozmus in ACH Volley
Petek, 23. 11.: Brigita Langerholc
Sobota, 24. 11.: Petra Majdič
Ponedeljek, 26. 11.: Aljaž Pegan
Torek, 27. 11.: Mitja Petkovšek in hokejska reprezentanca Slovenije
Sreda, 28. 11.: Lucija Polavder
Četrtek, 29. 11.: Matjaž Smodiš
Petek, 30. 11.: Katarina Srebotnik
Sobota, 1. 12.: Marija Šestak ter Iztok Čop in Luka Špik.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.