Šport
10 ogledov

Sara Isakovič rekordno

Sara Isakovič je mejo slovenskega rekorda na 100 metrov prosto spustila na 55,10 Žurnal24 main
Sara Isakovič je drugi dan na EP v plavanju na Nizozemskem na 100 metrov prosto dosegla nov slovenski rekord, v polfinale v isti disciplini pa se je uvrstila tudi debitantka Nina Sovinek.
 
 

Tukaj je vsaj osem plavalk, ki so sposobne plavati še precej hitreje, kot sem jaz zjutraj.

Sara Isakovič

 
Kot prva med Slovenkami je v Eindhovnu na 100 metrov prosto nastopila še ena debitantka iz Radovljice Nina Cesar . S časom 58,60 je popravila svoj osebni rekord, in sicer za več kot pol sekunde, kar je bilo dovolj za 56. mesto v paradni ženski disciplini. Samo sebe je nato presenetila Nina Sovinek , ki je s časom 56,14 izboljšala osebni rekord za devet desetink sekunde in se prebila tudi v polfinale. "Vedela sem, da sem dovolj dobro pripravljena za osebni rekord, a ne, da bo takšen. Vesela sem predvsem, da mi je zelo hitro uspelo plavati tudi drugih 50 metrov," je povedala plavalka Olimpije, ki se je nepričakovano približala tudi slovenski normi za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu (56,01).


V polfinalu na sto metrov prosto imamo Slovenci dve svoji predstavnici. © AFP

 
Dobro, boljše, najboljše ... Stopnjevanje slovenskih dosežkov na 100 metrov prosto pa je višek doseglo z nastopom Sare Isakovič . Devetnajstletna Blejka je letos prvič v karieri z dosežkom 55,72 prebila mejo 56 sekund, tokrat pa je v predtekmovanju zablestela z dosežkom 55,10 in slovenski rekord popravila še za 62 stotink. S petim najboljšim izidom med polfinalistkami je napovedala tudi boj za finale. "V to nisem prepričana, saj je tukaj vsaj osem plavalk, ki so sposobne plavati še precej hitreje, kot sem jaz zjutraj," to ocenjuje Isakovičeva, a bo imela tudi sama priložnost, da svoj osebni rekord popoldne še popravi in se spusti tudi pod mejo 55 sekund. O današnjem slovenskem rekordu pa: "Zjutraj tako hitrega plavanja seveda nisem pričakovala. Zdaj upam, da bom popoldne še kaj dodala, saj imam v zadnjih 20 metrih še nekaj rezerve. Ne glede na popoldanski izid pa je bil današnji dosežek lep obet za 200 metrov kravl, kjer pričakujem več."

Pod svojimi zmožnostmi je ostal Radovljičan Luka Turk , ki je z desetim mestom na 800 metrov prosto dosegel novo visoko uvrstitev, sam pa si je seveda želel finala. Do 500-metrske znamke je bil v boju za finale, nato pa je popustil. Njegovo opravičilo je seveda bolezen: "Če ne moreš dihati, ne moreš plavati. Mučil sem se 400 metrov, vse skupaj raztegnil na 500, nato pa ni šlo več. Roke so postale težke."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.