Šport
1 ogledov

Sara s kolegicami postavila rekord

Dvojica iz slovenske štafete na 200 prosto: Isakovićeva in Klinarjeva. Žurnal24 main
Sara Isaković je dobro opravila svoj tretji nastop na SP v Rimu. Skupaj z Anjo Klinar, Nino Sovinek in Niko Klarino Petrič so v štafeti 4-krat 200 prosto postavile državni rekord in bile 14.

V četrtkovem predtekmovanju na svetovnem plavalnem prvenstvu v Rimu je slovenska štafeta 4 x 200 metrov prosto v postavi Sara Isaković, Anja Klinar, Nina Sovinek in Nika Karlina Petrič z izidom 8:06,91 za skoraj tri sekunde popravila državni rekord z lanskega EP v Eindhovnu in zasedla 14. mesto na svetu. Štafeto je v vodstvo popeljala Sara Isaković, ki se je z 1:57,51 še enkrat približala svojim najboljšim letošnjim izidom. "Za konec še en nastop, ki sem ga trenutno očitno sposobna odplavati. Pomembno je, da smo dosegle nov rekord," je menila Isakovićeva in pokomentirala znano slovensko željo, da bi se štafeta na olimpijskih igrah 2012 v Londonu borila za finale: "Trenutno za tak dosežek nismo sposobne, a ideja je seveda zanimiva. Je pa po drugi strani res, da imamo kar precej tekmovalk, ki so v tej disciplini že dobre. Do Rima so tri leta in morda res lahko sestavimo vrhunsko štafeto, a bo za to potreben povprečen izid okrog 1:57 ali malo več."

Res dobro je v slovenski štafeti nastopila le Anja Klinar, ki je z dosežkom 2:00,73 edina plavala boljše od svojega osebnega rekorda na tej razdalji. "Državni rekord smo načrtovale in ga dosegle." Mlada radovljiška plavalka pa ni želela komentirati nastopa Petričeve in Sovinkove, ki sta bili kar precej za najboljšo osebno znamko. "To je zadeva drugih. Res je le, da bi bil rekord še precej boljši, če bi vse štiri plavale zelo blizu osebnega rekorda." Bolj pomembno za Klinarjevo je, da je pred svojo glavno tekmo na 400 metrov mešano potrdila dobro formo: "Na razplavanju sicer kaže drugače, nikakor mi ne 'leti', kot si želim, a je bilo v Pekingu podobno, pa sem potem plavala zelo dobro. Tudi danes na tekmi je šlo in upam, da bo tako tudi potem na tekmi." Nina Sovinek in Nika Karlina Petrič sta v tretji in četrti predaji še enkrat potrdili, da v Rimu nista 100-odstotno pripravljeni.

Med slovenskimi plavalci je v posamični konkurenci presenetila le 17-letna Nina Drolc iz Velenja, ki je s 56,75 za osem desetink popravila osebni rekord. Nastopila sta še dva mlada slovenska plavalca, ki sta prav tako zaostala za lastnimi načrti. Radovljičan Robi Žbogar je bil z 2:03,99 in 42. mestom sekundo počasnejši od lastnih želja. Devetnajstletna Tanja Šmid pa se je v veliki želji na 200 prsno preveč zaletela in bila z 2:37,43 46.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.