Šport
15 ogledov

Sarajevo počastilo Samarancha

Žurnal24 main
Dolgoletni predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Juan Antonio Samaranch je po smrti dobil novo nagrado. Njemu v čast so v Sarajevu preimenovali olimpijsko dvorano.

V Sarajevu so danes preimenovali olimpijsko dvorano ter jo poimenovali po pokojnem dolgoletnem predsedniku Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), Juanu Antoniu Samaranchu. "Samaranch je bil pravi in iskren prijatelj Sarajeva in Bosne vse od zimskih olimpijskih iger leta 1984," je ob tem poudaril predsednik mestnega sveta Denis Zvizdić.

Ob tem je Zvizdić še dejal, da Sarajevo ne bo nikoli pozabilo njegovega prijateljstva in spomnil, da je Samaranch obiskal bosansko prestolnico tudi v vojnem času med letoma 1992 in 1995. Dvorana je bila med bombardiranjem Sarajeva precej poškodovana, vendar so jo kmalu po vojni obnovili, večinoma s pomočjo sredstev MOK. Po obnovi jo je spet odprl prav Samaranch in sicer maja 1999.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.