Šport
15 ogledov

Šarapova ob Vujačiću lažje igra

Marija šarapova Wimbledon 2011 3. kolo Reuters
Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova upa, da bo po dolgem času v Wimbledonu spet prišla dlje od osmine finala, kjer se je po pravilu ustavila v zadnjih letih.

Pri tem ji je, pravi ruska zvezdnica, v veliko pomoč tudi njen zaročenec, slovenski košarkar Saša Vujačić, ki njene dvoboje spremlja s tribun. Po poročanju agencije Reuters naj bi Vujačić med zadnjim wimbledonskim dvobojem Šarapove proti Klari Zakopalovi zelo glasno ploskal in vzpodbujal svojo zaročenko. Med sezono košarkarske lige NBA so ljubitelji športa oba lahko večkrat videli v obrnjenih vlogah – Šarapova si je ogledala precej tekem njegovih moštev Los Angeles Lakers in New Jersey Nets. Zdaj se na terenu trudi Šarapova, Vujačić pa je glasen podpornik s tribun. "Tako mi je veliko lažje igrati. V zadnji sezoni sem videla več košarke kot prej v celem življenju in naučila sem se, da je težje biti ob igrišču ali pa stiskati pesti pred televizijo, kot pa biti v aktivni vlogi," je Šarapova dejala o podpori zaročenca po zmagi nad Čehinjo.

Več o sobotnih izidih v Wimbledonu tukaj

Vujačićeva selitev iz Kalifornije v New Jersey je imela za športni par eno slabo in eno dobro plat; Šarapova si ni mogla več ogledati toliko tekem kot prej, po drugi strani pa je Vujačićeva nova ekipa ostala brez končnice v NBA, tako da je lahko mariborski košarkar Šarapovo spremljal že prejšnji mesec na odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Že takrat je bilo čutiti njegov dober vpliv, saj je Šarapova prišla do polfinala. "Človeka lahko veliko bolje spoznaš, ko si z njim ves dan. Takšnih priložnosti je bilo doslej v najinem razmerju malo. Oba sva športnika, a v zelo različnih panogah. Vseeno je lepo, ker veva, kako stvari potekajo in ni treba ničesar razlagati," je o delovanju športnega para dejala teniška igralka in dodala, da ji je Vujačić med turnirji v veliko oporo: "Oba uživava v tem, toda ker sem na tekmovanju, sem tudi zelo tekmovalna, želim si zmagati in oba skupaj delava za to."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.