Šport
127 ogledov

Šarapova: Pila sem več kot kdajkoli prej

marija šarapova Profimedias
Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova je priznala, da je v zadnjem letu zaužila več alkohola kot kadarkoli prej.

Nekdanja prva igralka sveta Marija Šarapova se približuje izteku 15-mesečne prepovedi nastopanja in bo od 26. aprila dalje spet lahko nastopala na turnirjih pod okriljem Mednarodne teniške zveze (ITF) in Zveze teniških profesionalk (WTA).

Rusinja je bila med OP Avstralije (2016) pozitivna na meldonij, ki se je s 1. januarjem 2016 znašel na seznamu prepovedanih poživil. Ker je zdravilo uživala več let, naj bi spregledala odločitev pristojnih institucij in se posledično ožigosala za dopinško grešnico.

Teniška zveza ji je izrekla dveletno prepoved nastopanja, po pritožbi na Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani pa je bila kazen znižana na 15 mesecev.

''Meldonij sem uživala deset let in vsaj sedemkrat sem dobila pisno potrdilo Wade, da so vse substance, ki jih uživam, v skladu z določili,'' je v intervjuju za Vogue povedala Šarapova. ''Ker je bilo vse v redu, sem se povsem sprostila. To je bila moja glavna napaka. Bila sem preveč sproščena,'' je dodala 29-letnica, ki so ji po razkritju dopinškega škandala hrbet obrnili tudi nekateri pokrovitelji. 

marija šarapova | Avtor: EPA EPA


Premor je posvetila družabnemu življenju, šolanju na Harvardu, uresničevanju poslovnih ciljev in seveda treningu. ''V zadnjem letu sem uživala več alkohola kot kadarkoli prej, saj sem dejansko imela družabno življenje. Imela sem več časa. Če bi razmišljala samo o tenisu, bi se mi zmešalo,'' je priznala Šarapova in se dotaknila očitkov nekaterih kolegic, da je arogantna in hladna oseba.

''V garderobi preživim tako malo časa, kot je le mogoče. Imam družino. Imam prijatelje. Če v garderobi preživim manj časa, mi za njih ostane več energije. Spoštujejo me zaradi mojih dosežkov na igrišču. To mi pomeni veliko več, kot da nekdo reče, da sem v garderobi prijazno dekle.''

V svoji karieri je osvojila pet grand slamov in 35 WTA turnirjev, zato ima pred vrnitvijo na Tour visoka pričakovanja. ''Imam določena pričakovanja, saj vem, česa sem sposobna. Ali bom poskušala zadostiti tem standardom? Seveda. Ali bom morala ostati potrpežljiva? To ni moja največja vrlina,'' je sklenila.

Šarapova se na igrišča vrača na turnirju v Stuttgartu, ki se začne dan pred iztekom prepovedi nastopanja (25. april).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.