Šport
28 ogledov

''Šarapova se vede nešportno''

ekaterina makarova EPA
Ruska tenisačica Ekaterina Makarova je svojo prepoznavnejšo rojakinjo Marijo Šarapovo obtožila nešportnega vedenja.

Ekaterina Makarova se je na pravkar končanem OP Avstralije prebila vse do polfinala, kjer je prekrižala loparje z rojakinjo in drugo igralko sveta Marijo Šarapovo. Makarova je bila po porazu s 3:6, 2:6 besna na Rusinjo, ki se ji je zamerila s svojimi običajnimi kapricami.

marija šarapova | Avtor: EPA EPA
''Marija je kot nasprotnica zelo kljubovalna. Zna te prisiliti v to, da izgubiš samozavest in ves čas te drži na robu. Težko je gledati, kako zavlačuje. Včasih izgleda, da bo servirala, nato pa ponovi vse svoje gibe. Na začetku me ni motilo, nato pa je začela vpiti ''dajmo'' po vsaki točki, kot da bi se soočila z napetim trenutkom. Vsakič bolj pogosto,'' je povedala Makarova, ki tudi po drugem nastopu v polfinalu Grand Slama ostaja brez finala na enem od štirih največjih turnirjev.

''Mislim, da njeno vedenje ni športno. Pred začetnim udarcem si privošči preveč časa. Med točkama je dovoljenih 20 sekund, kar pogosto prekorači. In potem se temu posvečaš bolj kot igri. Nekoristne misli, ki so mi v tistem trenutku rojile po glavi,'' je dodala Makarova.

Šarapova je znana po svoji dolgi pripravi na izvedbo začetnega udarca, del katere je tudi predirljiv pogled v nasprotnico. Rusinja velja za najglasnejšo teniško igralko na svetu, saj z glasovi, ki jih oddaja na igrišču, presega 100 decibelov. Dovolj, da preglasi motorno žago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.