Šport
32 ogledov

"Šarapove se ne spomnim"

garbine muguruza EPA
Dopinška grešnica Marija Šarapova ob vrnitvi na teniška igrišča ne bo deležna toplega sprejema s strani njenih tekmic.

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Marija Šarapova odšteva tedne do izteka 15-mesečne prepovedi nastopanja zaradi uporabe nedovoljenih poživil. Suspenz se konča 25. aprila.

Rusinja je bila med lanskim OP Avstralije pozitivna na meldonij, katerega je pred tem uživala več let, a naj bi prepozno ugotovila, da se je s 1. januarjem 2016 znašel na seznamu prepovedanih snovi.

Najboljše igralke sveta se za njeno vrnitev ne zmenijo, saj naj bi Šarapova v garderobi veljala za domišljavo in hladno osebo. ''Ne pogrešam je. V slačilnici še pozdravi ne. Nihče je ne mara,'' je po objavi dopinškega prekrška komentirala peta igralka sveta Dominika Cibulkova.

Med manj priljubljene igralke na WTA Touru sodi tudi Španka Garbine Muguruza, ki je lani dvignila prah z izjavo, da odnosi med tekmovalkami niso samo neprijateljskmi, ampak kar sovražni. Tudi ona Šarapovi ne posveča nobene pozornosti.

''Nas igralk to ne zanima. Jaz se Šarapove sploh ne spomnim. To je dobra novica za turnirje, ker bo deležna veliko pozornosti, a nas ne zanima preveč,'' je v intervjuju za Marco povedala Muguruza, trenutno sedma igralka sveta in aktualna zmagovalka OP Francije.

Dotaknila se je tudi svoje lanske izjave o odnosih z drugimi dekleti, s katero si je v garderobi naredila medvedjo uslugo. ''Marsikdo me je kritiziral zaradi tistih besed. Sprejmem njihovo kritiko, prizadelo me pa je, da me nihče ni vprašal, zakaj tako mislim. Veliko se je pisalo, a malokdo je želel vedeti, zakaj sem to rekla,'' je povedala Španka. 

marija šarapova | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.