Šport
13 ogledov

Saševa Marija izgubila s Kitajko

Marija Šarapova
1/21
Žurnal24 main
Marija Šarapova se je poslovila od odprtega prvenstva Francije. Za to je s 6:4 in 7:5 v polfinalu poskrbela Kitajka Li Na, ki se bo v finalu pomerila s Franchesco Schiavone. Finale mešanih dvojic igra Srebotnikova.
Po drugem ženskem polfinalnem dvoboju, ki ga je proti Marion Bartoli dobila Francesca Schiavone s 6:3 in 6:3, je bil na osrednjem igrišču Philippe Chatrier prvi finale letošnjega Pariza. Katarina Srebotnik in Nenad Zimonjić sta za pokal v mešanih dvojicah izgubila s Casey Dellacquajo in Scottom Lipskyjem.

Andy Murray je v sredo prvič napredoval v polfinale OP Francije.

Kitajka Li Na je v polfinalu odprtega prvenstvaFrancije slavila nad Marijo Šarapovo s 6:4 in 7:5 in ostaja v igri za naslov. Če je podvig uspe, bi postala prva Azijka z osvojenim turnirjem za grand slam v zgodovini. V prvem nizu je Najeva povedla s 3:0, ob vetrovnem vremenu pa je Rusinja iskala pravi ritem v svoji igri. V drugem nizu je Li Na z dvojno napako dovolila vrnitev v igro Šarapovi, vendar se ji je ta oddolžila z enako napako za 4:4. Še ena dvojna napaka pa je bila za dekle Saša Vujačića odločilna in milijoni Kitajcev so se lahko začeli veseliti Najinemu finalu, kjer se bo pomerila ali s Francesco Schiavone ali Marion Bartoli.

Veliko pozornosti je v francoski prestolnici deležna Bartolijeva, ki lahko postane prva domača finalistka po Mary Pierce, ki je finale igrala leta 2005. Pierceova je leta 2000 OP Francije tudi osvojila in je za zdaj zadnja domača zmagovalka. Nekdanja tretja igralka lestvice WTA je v teh dneh na kraju dogajanja in je pred polfinalom svoji rojakinji popihala na dušo. "To je priložnost za Marion. Dobro igra na pesku. Ima, kar je potrebno. Spominja me na Monico Seleš. In Seleševa je osvojila Roland Garros. Marion je agresivna, odločna, lahko ji uspe." Mary se zaveda, da Marion ni lahko in tako za prvo favoritinjo vendarle šteje Šarapovo. "OP Francije je za francoske igralce težak turnir. Pritisk je zelo močan. Treba je ostati zbran in nadzorovati svoja čustva."

OP Francije, WTA, polfinale:

Li Na (Kit/6) : Marija Šarapova (Rus/7)  6:4, 7:5

Francesca Schiavone (Ita/5) : Marion Bartoli (Fra/11) 6:3, 6:3

OP Francije, WTA, finale mešane dvojice, po koncu ženskega polfinala:

Katarina Srebotnik (Slo), Nenad Zimonjić (Srb) – Casey Dellacqua (Avs), Scott Lipsky (ZDA)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.