Šport
18 ogledov

Sašo Jereb v finalu, Raša Sraka v polfinalu

Sašo Jereb poudarja tudi zasluge Marjana Fabjana. Žurnal24 main
Sašo Jereb je na super svetovnem pokalu v kategoriji v današnjem velikem finalu klonil proti Poljaku Krzystofu Wilkomirskemu. Njegov uspeh je dopolnila Raša Sraka, ki se je prebila do polfinala.

Slovenska judoista Sašo Jereb in Raša Sraka sta drugi dan tekmovanja poskrbela za boljše rezultate naših tekmovalcev. Jereb je v uvodni borbi skupine C najprej premagal Belgijca Dirka van Tichelta, nato pa še domačina Henryja Schoemana in Avstrijca Christopha Stangla. V polfinalu je premagal Britanca Iaina Feenana, v finalu pa je nato moral priznati premoč poljskemu tekmecu Krzytofu Wilkomirskemu. Raša Sraka je v skupini D najprej premagala Rusinjo Natalijo Burovo, nato pa še Portugalko Ano Cacholo, v polfinalu pa je bila od nje boljša Nemka Annett Boehm.


Raša Sraka je prišla do polfinala. © SV

 
Na rotterdamskih tatamijih sta se danes predstavila še Aljaž Sedej do 81 kg in Maja Uršič do 63 kg. Sedej je v uvodni borbi premagal Britanca Thomasa Davisa , nato Portugalca Dioga Limo , v zadnjem dvoboju svoje skupine pa izgubil z nemškim judoistom Olejem Bischofom . V repasažu je najprej ukanil Rusa Dmitrija Nosova , možnost za boj za tretje mesto pa mu je onemogočil azerbajdžanski tekmovalec Mehman Azizov . Uršičeva je bila v prvem krogu prosta, nato pa jo je premagala Izraelka Alice Schlesinger .

V petek slovenska judoistična ekspedicija v nizozemskem pristaniškem mestu ni nastopila najbolje. Edino zmago je dosegel Simon Mohorovič do 66 kg, njegov reprezentančni kolega v tej kategoriji Igor Trbovc pa je izgubil že prvo borbo, prav tako Petra Nareks (do 52 kg) in Vesna Džukič (do 57 kg).

V nedeljo bo nastopilo pet slovenskih judoistov in judoistk. V moški konkurenci bodo slovenske barve branili Igor Spasojevič (do 90 kg), Primož Ferjan (do 100 kg) in Matjaž Ceraj (nad 100 kg), v ženski pa Regina Jernejc (do 78 kg) ter Lucija Polavder (nad 78 kg).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.