Šport
15 ogledov

Satler: Odgovorno predstavljati Slovenijo

Rok Satler bi bil zadovoljen z uvrstitvijo okoli petega mesta. Žurnal24 main
Slovenska odbojkarska reprezentanca se pred Sredozemskimi igrami ukvarja s poškodbami. Kljub vsemu pa Rok Satler pred začetkom tekmovanja ostaja optimističen.
 
 

Cilj je bil uvrstitev med prvih pet, morda celo kolajna. Vendar glede na to, s kakšno ekipo bomo odpotovali na tekmovanje, bo tudi kakšno mesto nižje lep uspeh.

Rok Satler

 
Kaj pričakujete od Sredozemskih iger?
Glede na to, da je sistem skoraj enak tistemu na evropskem prvenstvu, bo to dobra priprava za septembrsko evropsko prvenstvo v Turčiji. Vendar pa nas v zadnjem času mučijo poškodbe. Na prijateljskem turnirju v Skopju je lahko selektor računal le na sedem ali osem igralcev, saj smo bili drugi poškodovani. Tudi v prihodnje glede poškodb ne kaže nič dobrega, vendar bomo poskušali strniti naše vrste, prikazati dobre predstave in obetamo si uspeh.

S čem bi bili zadovoljni vi?
Cilj je bil uvrstitev med prvih pet, morda celo kolajna. Vendar glede na to, s kakšno ekipo bomo odpotovali na tekmovanje, bo tudi kakšno mesto nižje lep uspeh.

Bodo Francozi in Italijani prišli z najmočnejšimi ekipami?
Za Italijo vem, da ne bo prišla s svojo udarno ekipo A, a kljub vsemu gre za močno moštvo. Sestavljajo ga igralci, ki igrajo v italijanski A1 ligi. Trener je Lorenzo Bernardi, tako da se zelo resno pripravljajo na ta turnir. Vsekakor nas čaka zelo težko delo, vendar verjamem, da se bomo dostojno upirali in poskušali koga presenetiti.

Jemljete Sredozemske igre kot pomembno tekmovanje?
Vsekakor. Vsi razen selektorja prvič potujemo na Sredozemske igre in to jemljemo zelo resno. Z vso odgovornostjo gremo predstavljat Slovenijo in upam, da se nam bo vse izteklo tako, kot si želimo.

Pravega počitka čez poletje praktično ne boste imeli. Najprej Sredozemske igre, potem evropsko prvenstvo ...
Tako je že par let in mislim, da je prav, da branimo barve slovenske reprezentance na teh turnirjih. Res je naporno, predvsem za telo, vendar smo mi, ki smo tukaj, veseli, da je toliko različnih tekmovanj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.