Šport
35 ogledov

Sauber okrcal svoja dirkača

ericsson nasr EPA
Šefica moštva Sauber Monisha Kaltenborn je ostro obsodila trčenje moštvenih kolegov, ki je rezultiralo v dvojni ničli za švicarsko ekipo.

Dirkača Sauberja, Felipe Nasr in Marcus Ericsson, sta s trčenjem na dirki za VN Monaka izzvala bes šefice ekipe Monishe Kaltenborn.

Švicarska ekipa je ulično ruleto končala brez uvrstitve, dirkača pa sta dobila jasno navodilo, da se kaj takšnega ne sme nikoli več pripetiti.

Do trčenja je prišlo po tem, ko je Nasr ignoriral ukaz ekipe, da naj hitrejšega Ericssona spusti naprej. Brazilski dirkač je imel očitno drugačne načrte in Sauber je v Rascassu ostal brez svojega predstavnika na šesti preizkušnji sezone. 
Kaltenbornova je incident označila kot ''nesprejemljivo vedenje obeh dirkačev'' in varovanca posvarila pred podobnimi neumnostmi v prihodnosti.

''To je bilo nesprejemljivo od obeh. Delo ekipe je v trčenju šlo po zlu. Marcus in Felipe se dobro zavedata, koliko dela je vloženega v vsak dirkaški konec tedna. Njuna odgovornost je, da prideta do cilja,'' je povedala 45-letnica.

''Potem ko smo ocenili situacijo, smo presodili, da moramo hitrejši dirkalnik spraviti naprej, če želimo izkoristiti priložnost. Naša odločitev je bila osnovana na podatkih obeh dirkalnikov. Po dirki smo opravili interni pogovor in oba dirkača se zavedata svoje odgovornosti. To se ne bo več ponovilo,'' je dodala Kaltenbornova.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.