Šport
12 ogledov

Savšek pred EP v odlični formi

Benjamin Sav%C5%A1el zmaga Solkan 2010 Žurnal24 main
Slovenski slalomisti na divjih vodah so na mednarodni tekmi v Tacnu pokazali formo pred EP, ki bo junija v Bratislavi. Pri kanuistih je zmagal Benjamin Savšek, Urša Kragelj je bila med kajakašicami druga.

Najbolj množična slovenska zasedba v finalu ene izmed disciplin - tekmovanje je malce oviral veter, ki je premikal vratca - je bila tokrat v moškem kanuju. Med najboljšo deseterico se je prebilo kar pet Slovencev. Na koncu je bil najboljši med vsemi Benjamin Savšek, ki je zmagal, Blaž Cof, najhitrejši v polfinalu, je bil tretji, Jure Lenarčič peti, Simon Hočevar šesti, Dejan Stevanovič pa deseti. Popolno slovensko zmagoslavje je preprečil le legendarni Francoz Tony Estanguet z drugim mestom.

Ta tekma je šteila tudi kot zadnja izbirna tekma za slovensko reprezentanco. Vanjo so se za nastop na EP uvrstili kajakaši Kazuer, Kralj in Meglič (na tekmah svetovnega pokala bo tekmoval še Janoš Peterlin), med kanuisti so reprezentanti Savšek, Berčič in Hočevar (v svetovnem pokalu bosta še Stevanovič in Lenarčič), pri kajakašicah Kragljeva, Mozetičeva in Terčeljeva, pri dvojcih pa Taljat/Božič, Slapšak/Jarc in Kralj/Hočevar. EP in tekme svetovnega pokala bodo odločile tudi reprezentante za svetovno prvenstvo, ki bo septembra prav v Tacnu.

Med kajakašicami so se v finale prebile tri Slovenke. Najboljša med njimi je bila Urša Kragelj na drugem mestu, Eva Terčelj je bila četrta, Nina Mozetič pa je po kar štirih izpuščenih vratcih osvojila deseto mesto. Zmagala je Avstrijka Violetta Oblinger-Peters. Med kanuističnimi dvojci sta se v finalu predstavila dva slovenska čolna. Bronasta z lanskega svetovnega prvenstva, Luka Božič in Sašo Taljat, sta bila četrta, Luka Slapšak in Urban Jarc pa deseta. Zmagala sta Francoza Pierre Picco in Hugo Biso.

Najslabše so se odrezali kajakaši. Najhitrejši iz kvalifikacij in polfinala, Peter Kauzer, je bil edini slovenski finalist v K-1. Startal je kot zadnji, a takoj napravil dotik, sredi proge pa se je še prevrnil, tako da je zmaga hitro splavala po vodi. Te se je veselil Italijan Daniele Molmenti pred Francozoma Etiennom Daillejem in Benjaminom Renio. Kauzer je bil na koncu osmi, Dejan Kralj je bil 15., Janoš Peterlin 24., Jure Meglič 28., Simon Artelj pa 38.

"Mislim, da smo vsi videli, kje smo glede na tujo konkurenco. Smo povsem konkurenčni v vseh kategorijah. Praktično povsod je viden napredek, tako kanuisti kot dvosedi in kajakašice so napredovali v primerjavi z lanskim letom. Če vemo, da Kauzer sodi v svetovni vrh in da sta bila Meglič in Kralj njemu zelo blizu ter da so bili tudi v drugih disciplinah zaostanki manjši, potem je to dober pokazatelj, da je raven pripravljenosti boljša kot lani," pravi direktor slovenskih reprezentanc Andrej Jelenc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.