Šport
117 ogledov

Savšek v Nemčiji na stopničkah

Benjamin Savšek Facebook
Slovenski adut med kanuisti je bil zadovoljen s finalnim nastopom.

Slovenski kanuist Benjamin Savšek nadaljuje niz dobrih rezultatov. Na drugi tekmi svetovnega pokala v nemškem Markklebergu je zasedel tretje mesto, prehitela sta ga le Francoz Denis Gargaud Chanut in Nemec Sideris Tasiadis. Drugi slovenski predstavnik v finalu, Luka Božič, je bil deseti.

Savšku, ki ima na progo lepe spomine, saj je na njej leta 2015 osvojil prvega od treh naslovov evropskega prvaka, finalna vožnja sicer ni najbolj uspela. Potem ko je bil v kvalifikacijah prvi, v polfinalu pa drugi, je bil v finalu najhitrejši, a nabral tudi tri dotike, šest kazenskih sekund pa je bilo preveč za več kot tretje mesto. Je pa njegova predstava vendarle razlog za optimizem pred olimpijskimi igrami v Tokiu.

"To ni bila moja najboljša vožnja. Storil sem kar nekaj napak, tako da moram biti vesel, da sem se kljub temu uvrstil na stopničke. V osnovi pa sem zadovoljen z mojimi nastopi tu. Zagotovo pomenijo dobro popotnico za naprej. Čakajo me številni izzivi, ki se jih že zelo veselim," je dejal Savšek, ki je zadržal vodstvo v svetovnem pokalu. Ima 100 točk, deset več od Slovaka Marka Mirgorodskega.

Svetovni pokal se bo nadaljeval septembra v Seu d'Urgellu (nato pa na sporedu le še finale v Pauju), Savška pa zdaj čakajo zaključne priprave na olimpijske igre. Božič tam ne bo nastopil, zaradi tega je po evropskem prvenstvu v Ivrei preživljal težke trenutke, a Markkleberg je pokazal, da vendarle prihaja k sebi. Prvič letos se je uvrstil v finale, v katerem pa se mu vožnja spet ni posrečila, nabral si je kar 108 kazenskih sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.