Šport
35 ogledov

Schaub Cro Copa poslal v pokoj

Udarci Brendana Schauba (zgoraj) so bili premočni za Mirka Filipovića (spodaj).
1/2
Žurnal24 main
Mirko Cro Cop Filipović je kljub drugačnim napovedim na UFC 128 proti Brendanu Schaubu utrpel nov poraz (KO v 3. rundi). Predsednik UFC Dana White že potrdil, da na Hrvata ne računa več.

Zlati časi Mirka Filipovića so le še preteklost. To je v noči na nedeljo na UFC 128: "Shogun vs. Jones" v New Jerseyju potrdil Brendan Schaub. The Hybrid je Cro Copa dokončno uničil v 3. rundi, ko ga je odlično zadel z desnico. Za Filipovića je bil to peti poraz v deveti borbi pod okriljem UFC in drugi zaporedni, potem ko ga je septembra s kolenom knock-outiral Frank Mir. Alfa in omega UFC Dana White je kasneje potrdil, da na Hrvata ne računa več. Cro Cop je sicer že pred borbo napovedal, da se bo v primeru novega poraza najverjetneje poslovil in odšel v zaslužen pokoj.

"Mirko je bil zelo nevaren"
"Ti (Filipović, op. p.) si razlog, da sem se začel ukvarjati s tem športom," je po koncu borbe razlagal zmagovalec, ki je po Gabrielu Gonzagi v pokoj očitno poslal še enega velikana mešanih borilnih veščin. "Ni bilo slabo. Lepo darilo za včerajšnji rojstni dan. Mirko je bil zelo nevaren. Dobil sem nove izkušnje," je še dodal Schaub, ki je ključni udarec Hrvatu zadal ob koncu četrte minute v tretji rundi. "Borba je bila odlična. Mirko se še vedno lahko bori proti težkašem, ki so večji in močnejši. To je bil zelo verjetno njegova zadnja borba v UFC," je Dana White potrdil, da je Cro Cop za UFC že zgodovina in dodal, da ne verjame, da bo sploh še kdaj stopil v ring: "Spoštujem Cro Copa, toda verjamem, da smo ga zadnjič gledali, kako se bori."

Odličen tudi v K-1

Za Filipovića je bil to deveti poraz v karieri ob 27 zmagah. Mnogi ljubitelji borilnih veščin si bodo nekdanjega poslanca hrvaškega saborja zapomnili predvsem po njegovih "ubijalskih" udarcih z nogo. Filipović je zavidljive uspehe dosegal tudi v K-1, med drugim je leta 1999 prišel vse do finala K-1 World Grand Prixa in tam izgubil proti legendarnemu Ernestu Hoostu.

Legenda je rojena
V glavni borbi večera UFC 128 je Jon Jones v izjemno dinamični borbi v tretji rundi premagal aktualnega prvaka v srednje težki kategoriji Mauricia Shoguna Ruo in pri 23. letih postal najmlajši UFC prvak v zgodovini (TUKAJ si oglejte VIDEO). Mladi fenomen Jones je z zmago zaprl usta mnogim kritikom, ki so menili, da je pri 23. letih še premlad, da bi se boril za pas. Novi vladar srednje težke kategorije je že od samega začetka začel odločneje. Konec za Shoguna pa je prišel na sredini tretje runde, ko ga je Jones z levim aperkatom zadel v jetra, nato pa dodal še udarec s kolenom v glavo.

V preostalih borbah glavnega dela je Nate Marquardt premagal Dana Millerja, Jim Miller je prišel do predčasne zmage proti Kamalu Shalorusu. Urijah Faber pa je bil boljši od Eddieja Winelanda.

UFC 128: "Shogun vs. Jones"

Glavne borbe:

Jon Jones : Mauricio "Shogun" Rua – 3R  (TKO)

Urijah Faber : Eddie Wineland – po sodniški odločitvi

Jim Miller : Kamal Shalorus – 3R (TKO)

Nate Marquardt : Dan Miller – po sodniški odločitvi

Brendan Schaub : Mirko "Cro Cop" Filipović – 3R (KO)

Uvodne borbe:

Luiz Cane : Eliot Marshall – 1R (TKO)

Edson Barboza : Anthony Njokuani – po sodniški odločitvi

Mike Pyle : Ricardo Almeida – po sodniški odločitvi

Gleison Tibau : Kurt Pellegrino – po sodniški odločitvi

Joseph Benavidez : Ian Loveland – po sodniški odločitvi

Erik Koch : Raphael Assuncao – 1R (KO)

Nick Catone : Costantinos Philippou – po sodniški odločitvi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.