Šport
25 ogledov

Schenn in Emery prinesla zmago Flyersom

Ray Emery in Brendan Schenn Reuters
Philadephia je v gosteh pri Pittsburghu dosegla tretjo zaporedno zmago in zadala domačim tretji zaporedni poraz.

Flyersi so se po blamaži proti Washington Capitals, ko so izgubili s 7:0, dvignili in dosegli novo zmago. Tokrat so v gosteh premagali divizijskega rivala Pittsburgh. Pri gostih sta se izkazala Brayden Schenn z dvema zadetkoma in vratar Ray Emery, ki je zbral 31 obramb.

Za domače je zadel Sydney Crosby, se pa Pingvinom počasi pozna strelski post ruskega zvezdnika Evenija Malkina, ki ni zadel že na zadnjih 11 tekmah. Kljub slabemu nizu Pittsburg ostaja vodilna ekipa metropolitanske divizije, Philadelphia pa počasi zmanjšuje zaostanek za mesti, ki vodijo v končnico.

Parise junak Minnesote

Toronto Maple Leafs so na gostovanju po izvajanju kazenskih strelov morali priznati premoč Minnesoti. Pri domačih se je izkazal Zach Parise, ki je ob koncu zadnje tretjine dosegel izenačujoči zadetek, ki je ekipi popeljal v podaljšek. Nekdanji kapetan New Jersey Devils je nato zadel še kazenski strel, kar je njegovi ekipi omogočilo zmago.

To je bil že njegov 34. zadetek po kazenskem streli v karieri, kar ga uvršča med najboljše izvajalce v ligi NHL. Tokrat je premagal sicer razigranega Jonathana Berniera, ki je zbral kar 34 obramb. Na drugi strani je moral že po polovici prvega dela igre domačega vratarja Nicklasa Bakstroma zaradi poškodbe zamenjati Josh Harding.

Sicer ne najbolj ogreti vratar se je ozkazal z nekaj lepimi obrambami in svoji ekipi pomagal do zmage. Bakstrom se je sicer poškodoval v 8. minuti, ko ga je udaril Nazem Kadri. Finski vratar je nekaj trenutkov negibno ležal na tleh, nato pa se dvignil in igral še nekaj minut, preden je dokončno odšel z ledu.

Liga NHL, izidi:

Minnesota Wild : Toronto Maple Leafs 2:1*
Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 1:2
Edmonton Oilers : Dallas Stars 0:3

 

* – zmaga po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.