Šport
8 ogledov

Schlierenzauer dvakrat prvi

Zmagovalec dveh tekem v Zakopanih Gregor Schlierenzauer. Žurnal24 main
V Zakopanah so v soboto izpeljali dve tekmi v smučarskih skokih za poletno veliko nagrado. Obe tekmi je dobil Avstrijec Gregor Schlierenzauer. Slovenci se niso izkazali.

Potem ko so prireditelji poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Zakopanah petkovo tekmo zaradi dežja in vetra prestavili. So v soboto v spremenljivih vetrovnih razmerah le izpeljali dve tekmi. Tako prvo kot drugo je dobil Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki vodi tudi v skupnem seštevku VN. Slovenci se v spremenljivih razmerah niso znašli. Schlierenzauer, ki po šestih od desetih tekem tudi vodi v skupni razvrstitvi VN, je na prvi od dveh tekem v spremenljivih vetrovnih razmerah prepričljivo z najboljšima skokoma v obeh serijah prišel do zmage z 267,5 točke. Drugi je bil Nemec Michael Uhrmann (255,5 točke), tretji pa Švicar Simon Ammann (253,7). Od četverice Slovencev si je finale na prvi tekmi priskakal le Primož Pikl, ki je bil 21., medtem ko so brez točk ostali Robert Kranjec na 33., Jurij Tepeš na 34. in Luka Leban na 39. mestu.

Na drugi tekmi, ki so jo prireditelji zaradi neugodnih vremenskih razmer večkrat prekinili, je avstrijski zvezdnik slavil še eno prepričljivo zmago z 258,9 točke. Vnovič je bil drugi Uhrmann (252,5), s tretjim mestom pa je za veliko presenečenje dneva poskrbel domačin Lukasz Rutkowski (251,2). Od četverice slovenskih skakalcev sta si tokrat točke priskakal Tepeš s 23. in Pikl s 26. mestom, medtem ko sta zunaj trideseterice vnovič ostala Kranjec na 33. in Leban na 49. mestu.

Naslednji tekmi za poletno VN bosta 13. in 14. septembra v Hakubi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.