Šport
41 ogledov

Schlierenzauer: Ni tragedija!

gregor schlierenzauer EPA
Gregor Schlierenzauer bo moral zaradi poškodbe kolena počivati približno osem mesecev. ''Daleč od tragedije,'' pravi rekorder po številu zmag na tekmah za svetovni pokal.

Avstrijski zvezdnik smučarskih skokov Gregor Schlierenzauer se je pred dnevi poškodoval med smučanjem v Kanadi. Zdravniške preiskave so pokazale, da je strgal križne kolenske vezi, kar pomeni, da bo odsoten naslednjih osem mesecev.

gregor schlierenzauer | Avtor: EPA EPA
''Čaka me operacija in daljši premor. Seveda je to slaba novica in prepreka, a daleč od tragedije,'' je diagnozo komentiral najuspešnejši avstrijski skakalec vseh časov.

''Pogovoril se bom z zdravniki, na operacijo pa bom šel pozno v marcu ali zgodaj v aprilu. Moj cilj je, da popolnoma ozdravim. Temu bom posvetil vso svojo energijo, obenem pa si bom vzel toliko časa, kot bo potrebno,'' je dodal Avstrijec.

Schlierenzauer je preteklo sezono končal že po novoletni turneji, saj ni več našel prave motivacije. Morda je pri vsem tem kakšno vlogo odigral tudi dominantni Peter Prevc, ki je v nadaljevanju sezone izboljšal več njegovih nekoč rekordnih dosežkov.

''Schlieri'' pa še vedno močno vodi po številu zmag na tekmah za svetovni pokal (53). Med aktivnimi skakalci sta mu najbližje Severin Freund (21) in Prevc (21).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.