Šport
8 ogledov

Schlierenzauer: Svetovni rekord je dosegljiv

Robert Kranjec Planica Reuters Žurnal24 main
Moštvena tekma smučarskih skakalcev v poletih je pripadla Norvežanom, ki so bili najboljši že po prvi seriji. Na drugo mesto se je uvrstila Finska, s tretjega na četrto mesto pa je Avstrija potisnila Slovenijo.
 

Planica, poleti, moštvena tekma

1. Norveška 1715,1 točke
2. Finska 1615,1
3. Avstrija 1482,1
4. Slovenija 1477,4

Na moštveni tekmi smučarskih skakalcev v poletih, ki jih je spremljalo kar 25.000 glasnih navijačev, se je Slovenija uvrstila na četrto mesto. Po prvi seriji so Pikl , Tepeš , Kranjec in Damjan zasedali odlično tretje mesto, vendar so bili Slovenci v nadaljevanju prekratki, Avstrijo pa je z dvema izjemnima skokoma do stopničk popeljal Gregor Schlierenzauer .

Gregor Schlierenzauer je izboljšal avstrijski rekord, ki ga je postavil na posamični tekmi. © AFP

 
Slovenska ekipa je imela pred zadnjim skokom še nekaj prednosti pred Avstrijo, vendar pa skromen skok Jerneja Damjana ni bil dovolj, da bi varovanci finskega stratega Ari-Pekke Nikkole na koncu osvojili tretje mesto. Avstrija je bila sicer po prvem skoku v prvi seriji zelo oddaljena od zmagovalnega odra, saj se je Martinu Kochu skok povsem ponesrečil. Slabo sliko je popravil Schlierenzauer , ki je bil tudi tokrat v Planici razred zase. Rekorder je spregovoril posebej za zurnal24.si : "V Planici se počutim fenomenalno. To je zdaj moje najljubše prizorišče. Mislim, da je tudi svetovni rekord dosegljiv. Jutri bo konec sezone in najprej si bom privoščil pivo s prijatelji."

Po drugem skoku je bil Jernej Damjan, ki je imel možnost za osvojitev stopničk v svojih rokah, zelo razočaran. "Razočaranje je ogromno. Pred drugo serijo smo si fantje dejali, da če bomo četrti, bo to odličen rezultat. Vendar je občutek, ko se ti stopničke izmuznejo, zelo slab. Pred zadnjim skokom nisem imel treme, samega skoka pa ne želim komentirati," je posebej za zurnal24.si povedal Jernej Damjan. Drugačnega mnenja je bil Ari-Pekka Nikkola: "Četrto mesto je odličen rezultat. Z Avstrijci smo se borili do konca. Tehtnico na njihovo stran je prevesil odlični Schlierenzauer. Damjan je zelo potrt, vendar mislim, da se bo do jutrišnje tekme zbral. Res je, da so imeli smolo po ponesrečenem nastopu Kocha, a tudi Damjan je imel smolo z razmerami v zadnjem nastopu. Čeprav smo kolajno zgrešili za slabih pet točk, sem s fanti zelo zadovoljen, saj so dobro skakali. Kranjec ves čas napreduje, tudi Tepeš je nastopil res dobro, Damjan je skakal bolje kot včeraj, Pikl pa rabi malo več samozavesti, a sploh ni bilo slabo. Na jutrišnji zadnji tekmi sezone bodo nastopili isti štirje fantje, saj ne vidim potrebe, da bi menjal ekipo"

Najboljši so bili Norvežani , ki so bili v vodstvu že po prvi seriji. Na drugo mesto se je uvrstila Finska , na tretje pa Avstrija .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.